5 yıldır zarar eden henüz üretim yapmamış şirket halka arz edilecek

- DIŞ HABERLER SERVİSİ Ekoloji dostu araçlar pazarı yükselirken, İngiliz elektrikli minibüs ve otobüs üreticisi ABD’de 5,4 milyar dolar değerle halka arz edilecek.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekoloji dostu araçlar pazarı yükselirken, İngiliz elektrikli minibüs ve otobüs üreticisi ABD’de 5,4 milyar dolar değerle halka arz edilecek. Beş yıllık bir şirket olan Arrival, zarar ediyor ve henüz ilk aracını üretmedi. Şirket Nasdaq’ta bir “açık çek” yatırım fonu tarafından satın alınarak halka arz edilecek.

Bu hafta İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, fosil yakıtlarla çalışan yeni araçların satışının 2030’dan itibaren yasaklanacağı bildirildi. 

Rugoobur, “risk sermayesi alanında sıkça görülen, erken halka arz baskısını istemedik. Teknolojimizin olgunlaşmasını istedik” dedi. Arrival’dan dün yapılan açıklamada, şirketin 2023 yılında karlılık sağlamayı hedeflediği söylendi. Şirket ABD’nin kargo şirketi UPS’le 20,000 minibüs için yaptığı anlaşma da dahil olmak üzere, değeri toplamda 1,2 milyar dolar olan anlaşmalar imzaladı.

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Freelance işe başlamak için 5 Neden
Kur Korumalı Mevduat (KKM) mı? Vadeli Faiz getirisi mi?
SSK BAĞ-KUR Emeklilerine 12 Bin TL Hediye: Bankalar Sırada Bekliyor, Bu Fırsatı Sakın Kaçırmayın!
Merkez Bankası'nın Faiz Kararları Dolar Piyasasını Sallıyor! Döviz Piyasasındaki Beklentiler!