E Devlet Üzerinden 1000 TL Pandemi Desteği Sürüyor! Pandemi Yardımının Başvuru Şartları Neler?

Pandemi sebebiyle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımız için destek ödemeleri sürüyor. Dar gelirli ve ekonomik dertlerle boğuşan vatandaşlarımıza Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardım ödemeleri yapılıyor. Birçok vatandaş ise bu durumdan habersiz. Peki bu E-Devlet’ten yapılan başvurunun şartları neler? İşte detaylar haberimizde…

Bu koronavirüs salgınında ekonomik sıkıntılar yaşan vatandaşlar için pandemi yardımı devam ediyor. Bir nebze de olsa vatandaşı rahatlatacak olan bu yardımdan kimler faydalanabiliyor? İşte merak edilenler…

Gıda Yardımları

Gıda yardımı ihtiyaç sahibi ailelere, temel ihtiyaçların karşılanması için verilir. Giyim, gıda ve temel ihtiyaçlar için Raman Ayı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılın bazı zamanları da ihtiyaç halinde yapılır.

Bu gıda yardımına başvurmak için 18 yaşından büyük olmanız ve hanenizde kişi başına düşen net gelirin 701,32 TL’den az olması gerekmektedir. Tutarın ne kadar olacağı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

Barınma Yardımları

Bu yardım, artık oturulması insanlar için sıkıntı yaratan evleri bulunan, sağlığa zararlı evlerde yaşamasını sürdüren vatandaşlar için yapılır.

Evlerin bakımı ve onarımı, prefabrik ev yapım yardımı ve olası bir afet kapsamında, ev eşyası alımı için ayni veya nakdi yardım olarak gerçekleşir. 

Bu yardımdan faydalanmak için hanenizde kişi başına düşen net gelirin 701,32 TL’den az olmakla beraber, yaşlı, engelli, tek ebeveynli, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birini taşımanız, onarımı yapılacak olan evin ya da evin olduğu arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmanız gerekmektedir. Yapılacak olan yardımın tutarı ise ev onarımlarında 20.000 TL, prefabrik ev yapımında 30.000 TL, betonarme ev yapımlarında ise 40.000 TL’ye kadar maddi destektir.

Yakacak Yardımları

Yakacak yardımları ihtiyaç sahibi, muhtaç ailelere kömür yardımı içeren yakacak yardımıdır.

Bu yardımdan yararlanabilmeniz için aile içinde, kişi başına düşen net asgari ücret tutarının 701,32 TL’den az olması gerekmektedir. Yılda bir kez kış dönemi öncesi gerçekleşen yardımda asgari 500 kg olmak üzere mütevelli heyetinin takdiri ile belirlenir.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardımlar

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan fakir, ihtiyaç sahibi durumda bulunan resmi nikahlı eşi vefat etmiş kadınlara yapılır. 

Eşi vefat etmiş kadınlara bu yardım PTT aracılığıyla ödenir. Ödemeler iki ayda bir yapılır ve 325 TL olarak yapılır.

Asker Ailelerine Yapılan Yardımlar İçin Gerekli Şartlar Neler?

Bu yardım askerde yakını olan, herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan, fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza destek olmak için vardır. 

Bu yardım paketinden asker yakını evli ise Eşi, evli değil ise de ailesi yararlanabilir. 400 TL’lik bu yardım için TC Kimlik kartınızın olması yeterlidir. 400 TL’lik bu yardımı, askerlik süreci boyunca, iki ayda bir olarak PTT aracılığıyla alabilirsiniz.

Öksüz ve Yetimlere Yapılacak Olan Yardımlar İçin Şartlar Neler?

Öksüz ve yetim yardımından, annesi veya babası vefat etmiş, 18 yaşını doldurmamış, muhtaç çocuklar faydalanabilir.

Bu yardım paketine başvurmak için, çocuğun babası vefat etmiş ise annesi, annesi vefat etmiş ise babası, her ikisi de hayatta değil ise çocukların bakımını üstlenen kişi e- devlet üzerinden başvuru yapabilir. 150 TL’lik olan tutar her iki ayda bir yapılır.

Muhtaç Asker Çocuklarına Yapılan Yardımlar

Bu yardım 18 yaşından küçük olan ve babası asker olan çocuklara yapılır.

İhtiyaç sahibi asker ailelerine yapılan yardıma, asker ailelerine yönelik nakdi yardımdan faydalanan asker eşi başvurabilir. 150 TL olarak belirlenen ve 2 ayda bir yapılacak olan ödemelerden muhtaç asker çocukları faydalanabilir.

Doğum Yardımı 

Bu doğum yardımı 15.05.2015 tarihinden sonra doğan yaşayan çocuk doğumlarını kapsamaktadır.

Anne veya baba ya da kanuni temsilci 15.05.2015 tarihinden sonra, yurt içinde veya yurt dışında doğum yapan Türk vatandaşları ve Mavi kart sahipleri bu yardımdan faydalanabilir. Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için ise 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 TL olarak,  ödemeler bireysel bazda ve tek seferliğine mahsus olarak gerçekleşir.

Şartlı Eğitim Yardımı

Sosyal güvencesi olmayan, fakir ve ihtiyaca muhtaç ailelere çocuklarını okula gönderme şartıyla yapılır.

İlk ve orta öğrenim çağında bulunan çocukları olan ailelerin yararlandığı bu yardım çocuklarını okula göndermesiyle yapılır. 

Ödemeler 9 ayda(2 ayda bir toplu) ilköğretim erkek öğrenci aylık 45 TL, kız öğrenci aylık 50 TL, ortaöğretim erkek öğrenci aylık 55 TL, kız öğrenci aylık 75 TL olarak gerçekleşir.

Engelli İhtiyaç Yardımı Kapsamı

Yoksul ve engelli vatandaşların, topluma uyumunu kolaylaştırmasını sağlayacak, her türlü araç gerecinin sağlanması yardımıdır.

Bu yardıma başvurmak için 18 yaş üstü bir aile bireyine ve yardımı alacak vatandaşın engelli vatandaşlar sağlık raporu gerekmektedir. Tutar Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaca göre yapılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Freelance işe başlamak için 5 Neden
Kur Korumalı Mevduat (KKM) mı? Vadeli Faiz getirisi mi?
SSK BAĞ-KUR Emeklilerine 12 Bin TL Hediye: Bankalar Sırada Bekliyor, Bu Fırsatı Sakın Kaçırmayın!
Merkez Bankası'nın Faiz Kararları Dolar Piyasasını Sallıyor! Döviz Piyasasındaki Beklentiler!