Pandeminin seyri aşı rallisini durduracak mı?

- DIŞ HABERLER SERVİSİ ABD’nin Şükran Günü tatilinden yalnızca günler öncesinde, günlük korona virüs vakaları rekor seviyelere yükseldi ve ortalama vefat sayısı Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyede.

- DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin Şükran Günü tatilinden yalnızca günler öncesinde, günlük korona virüs vakaları rekor seviyelere yükseldi ve ortalama vefat sayısı Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyede. Yılın, ailelerin bir araya geldiği bu zamanında, sağlık uzmanları ve kamu yetkilileri ABD’lilere korona virüsün daha da fazla yayılmasına engel olmak için, seyahat etmeme çağrısında bulundu.

New York Valisi Andrew Cuomo, Şükran Günü sonrasında, vaka sayılarında, “byük bir artış” görülebileceği konusunda uyarıda bulundu. Ekonomistler de endişelerini dile getiriyor. JPMorgan’ın ABD Baş Ekonomisti Michael Feroli, “Şükran Günü tatili korona virüsün yayılmasını hızlandırabilir ve Aralık ve Ocak aylarında aktivite verilerini etkileyebilir” dedi.

Geçtiğimiz hafta, yeni işsizlik başvuruları son beş haftada ilk yükselişini gösterdi. Birçok eyalette, barlar ve restoranlara yeni kısıtlamalar getirildi, okullar uzaktan eğitime geçti ve sosyal toplantılar üzerindeki kısıtlamalar katılaştı. Kaliforniya, Massachusetts ve Ohio’da geceleri sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

ABD Hazine Bakanlığı korona virüs krizinin başlangıcında yürürlüğe konan piyasa desteğinin bir kısmını genişletmeyi reddetti. Financial Times’ın haberine göre, 

FED’in para politikaları toplantısının notları Çarşamba günü açıklanacak ve yatırımcılara, ABD Merkez Bankası’nın korona virüs vakalarındaki artış ışığında, ne derece bir ciddiyetle daha fazla ekonomik teşvik sağlamayı düşündüğüne dair fikir verecek. Kasım’ın ilk günlerinde yapılan toplantıda FED politika konusunda duruşunu değiştirmemiş olsa da, FED Başkanı Jerome Powell, FED’in varlık alım programının “parametrelerinin ayarlanması” ile ilgili “kapsamlı tartışmalar” olduğunu söyledi.

 Yatırımcılar arasında popülerlik kazanan önerilerden biri, FED’in alımlarının büyük bir bölümünün odak noktasını, uzun vadeli borçlara yönlendirmesi gerektiği yönünde. Böyle bir hamle, ABD Hazine Bakanlığı yeni ekonomik teşvik paketlerine fon oluşturmaya çalışırken, piyasaları vuracak dev bir arzı kısmen dengeleyebilir.

Englander, “görüşümüze göre, gelecek haftalarda böyle bir gelişme olabilir. Korona virüs yoğunlaşıyor ve parasal yardım, partizan ve aksak bir kongrede Bermuda üçgenine kısıldı” dedi.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Freelance işe başlamak için 5 Neden
Kur Korumalı Mevduat (KKM) mı? Vadeli Faiz getirisi mi?
SSK BAĞ-KUR Emeklilerine 12 Bin TL Hediye: Bankalar Sırada Bekliyor, Bu Fırsatı Sakın Kaçırmayın!
Merkez Bankası'nın Faiz Kararları Dolar Piyasasını Sallıyor! Döviz Piyasasındaki Beklentiler!