SEC, Çinli şirketleri borsalardan çıkarmak için çalışıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Çinli şirketleri ABD'deki borsa endekslerinden çıkarmaya adım adım ilerliyor. ABD'li finansal piyasalar düzenleyicisinin hamlesiyle Washington ve Pekin arasında, Trump yönetimi sonrası yeni bir kriz çıkabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Çinli şirketleri ABD'deki borsa endekslerinden çıkarmaya adım adım ilerliyor.

ABD'li finansal piyasalar düzenleyicisinin hamlesiyle Washington ve Pekin arasında, Trump yönetimi sonrası yeni bir kriz çıkabilir. Bloomberg haberine göre SEC, ABD'de denetim standartlarına uymayan Çinli şirketleri yılsonuna kadar listelerden çıkarmak için bir düzenleme hazırlıyor.

Kaynaklara göre yetkililer, Finansal Piyasalar Başkanlık Çalışma Grubu’nun SEC’e 2022'de uygulamaya konulabilecek düzenlemeler için çağrıda bulunması sonrası düzenlemeyi hızlandırdılar.

Başkanlık seçimleri esnasında ve sonrasında genellikle birçok resmi kurumun büyük politika değişikliklerine gitmek konusunda ağır davranmasına rağmen SEC'in çalışması dikkat çekiyor. Mevcut Başkan Trump'ın görev süresi bitmeden, yani 20 Ocak öncesinde ise düzenlemenin sonuçlanması olası gözükmüyor. Yılsonuna kadar görevi bırakması beklenen Başkan Clayton da düzenlemenin tamamlandığın göremeyecek. 

Bu gelişme sonrası ABD'de işlem gören Çinli şirketleri takip eden Nasdaq Golden Dragon China Endeksi dün yüzde 0.9 gerilerken, S&P 500 Endeksi de yüzde 0.5 geriledi. Çinli şirketleri gösteren endeks geçen haftayı rekor seviyeden tamamlamıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Freelance işe başlamak için 5 Neden
Kur Korumalı Mevduat (KKM) mı? Vadeli Faiz getirisi mi?
SSK BAĞ-KUR Emeklilerine 12 Bin TL Hediye: Bankalar Sırada Bekliyor, Bu Fırsatı Sakın Kaçırmayın!
Merkez Bankası'nın Faiz Kararları Dolar Piyasasını Sallıyor! Döviz Piyasasındaki Beklentiler!