Burdur'da Uzaktan Eğitim Yüzünden Kiralık Daire Fiyatları Düştü

Korona virüs salgınıyla birlikte üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi sonucu Burdur’da kiralık daireler boş kaldı.

Korona virüs salgınıyla birlikte üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi sonucu Burdur’da kiralık daireler boş kaldı.

Covid-19 salgını nedeniyle üniversiteler uzaktan eğitim sistemine geçince, öğrenciler de evlerini boşaltarak, ailelerinin yanına gitti. Öğrenciler gelmeyince ise Burdur’da apartlar ve evler boş kaldı, aynı zamanda kiralar da düştü. 45 yıldır ticaretle ilgilenen, uzun zamandır da inşaat müteahhitliği ve apart işletmeciliği yapan Alaattin Seçilmiş, "Burdur da 11-12 bin apart var bu apartların yüzde 80-85 boş durumda. Sadece biz değil, cafe ve kahveci işletmeleri de zor durumda. Şu an 1000 TL’ye verdiğimiz aparta, şu an 650-700 TL’ye kiracı bulamıyoruz" dedi.

Emlakçı Hüseyin Zengin ise kiracı olmadığı için Burdur’da evlerin yüzde 70’nin boş olduğunu belirtti. Zengin, "Korona virüs bizim işlerimizi de duraksattı. Kiralık apart ve evler çok ama kiracı yok" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Öğretmen Atamaları Nasıl Olacak?
Pandemide Sinemadan Kaçan İ̇zleyici Geri Gelmedi
Kıyamet Havada Mı Kopacak?
Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği Yayımlandı
İ̇okbs Tamamlandı