Patates Depolarda Alıcı Bekliyor

Korkuteli'ne bağlı Osmankalfalar mahallesinde hasadı yapılan patatesler, iç pazarda talep oluşmadığı için depolarda bekliyor.

Korkuteli'ne bağlı Osmankalfalar mahallesinde hasadı yapılan patatesler, iç pazarda talep oluşmadığı için depolarda bekliyor.

Yaylada üretimi yapılan patatesin bölgenin en önemli tarımsal ürünü olduğunu belirten üretici Derya Gürler, hasat sonrası talep olmadığı için Patatesleri depoya koyduklarını belirterek iç pazarda patatese karşı talep oluşmadığı için patates fiyatlarının 80 kuruş ile 1 TL arasında işlem gördüğünü söyledi. Gübre, mazot, zirai ilaç, tohum, işçilik, elektrik gibi temel giderlerle çiftçilerimize 1 kilogram patates yaklaşık 1 liraya malolduğunu ifade eden Gürler " Maliyetin altında satıldığını görüyoruz. Geçen yıl çiftçi yüksekrakama satamadı ama pazarda fiyat çok yükselmişti. Bu yıl da yine patatesi çiftçi maliyetin altında sattığı halde pazarda fiyatların düştüğünü görmüyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Op. Dr. Devseren: Toplumun Yüzde 40’ı Baş Ağrısı Sorunu Yaşıyor
Yanlış Uyku Pozisyonu Ağrılara Neden Olabiliyor!
Hangi Sendika Memura Bavul Dağıttı?
Bakan Kemal Memişoğlu’nun İ̇ftara Helikopterle Gelmesi Tartışmalara Neden Oldu!
Hekim Hakları Kazandı