2 yıl geri ödemesiz 500 bin TL’ye kadar kredi çekme imkanı! Ucuz kredi paketinin detayları…

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ucuz kredi paketinin detayları ortaya çıktı. İstihdamı artırmak ve sanayinin gelişmesini sağlamak amacıyla 23 milyar TL’lik kredi paketi oluşturuldu. Ucuz kredi paketi başvuruları ne zaman başlayacak? Ucuz kredi paketi başvuru şartları nelerdir?


Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ucuz kredi paketinin detayları ortaya çıktı. İstihdamı artırmak ve sanayinin gelişmesini sağlamak amacıyla 23 milyar TL’lik kredi paketi oluşturuldu. Ucuz kredi paketi başvuruları ne zaman başlayacak? Ucuz kredi paketi başvuru şartları nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 23 milyar TL bütçeye sahip kredi paketi hazırlandı. Ekonomik Reform Programı kapsamında hazırlanan paket, KOBİ ve küçük işletme sahiplerini desteklemeyi amaçlıyor. İstihdamın artmasını sağlamak, yerli üretimi ve yatırımı teşvik etmek, imalata dayalı ürünlerin üretilmesine imkan tanımak amacını taşıyor. Toplam 23 milyar TL’yi bulan kredi paketinin 10 milyar TL’si Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteklediği Kredi Garanti Fonu (KGF) üzerinden sağlanacak. KGF kefalet limiti uzun vadeli yatırımları kapsayacak. Kredi başvurularında ithal ikamesi ve ihracata öncelik verilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteklediği kredi paketi kapsamında faiz ve kar payı oranlarındaki maliyetler düşük seviyede tutulacak. Mikro ve küçük işletmelerin yeniden yapılandırılması için uzman desteği sunulacak.

Uzun vadeli kredi fırsatı

Ucuz kredi paketinin en dikkat çekici yanı ise geri ödeme süreleri oldu. Kredi kullanan vatandaşlar en az 6 ay en fazla 24 ay boyunca geri ödeme yapmak zorunda bulunmuyor. Pandemi nedeniyle ekonomik olarak yıpranan işletmelerin yeniden ayağa kalkması için destek sunuluyor. Kredi kullanımları halinde işletmenin kredi ödemeleri yüzünden borç içine girmesi engelleniyor. Ayrıca, 120 ay vadeli seçenekle sunulan kredilerin faiz ve maliyet oranları da düşük tutulacak.

KOBİ ve küçük işletmelerin yanı sıra şirketlerde ucuz kredi paketinden yararlanma imkanına sahip bulunuyor. Şirketlerin cirolarına göre kredi miktarı hesaplanıyor. En yüksek kredi miktarı 500 bin TL olarak belirlendi. Şirketler 6 ay boyunca geri ödemesiz şekilde 500 bin TL tutarında kredi çekebiliyor. Kredi vade sayısı ise 24 ile sınırlı tutuldu. Soğuk zincir taşımacılığının gelişmesi amacı ile 3 milyar TL miktarında kefalet programı hazırlandı. KOBİ’lere finansman yardımında bulunulacak. Aynı zamanda faiz ve kar desteği de sağlanacak. KGF limitinin 10 milyar TL ile sınırlı tutulmasından dolayı kredi paketine yoğun başvuru olması bekleniyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve mutfak sanatları programı öğrencilerinin isyanı!!!
İsveç'in NATO üyeliği, TBMM'den geçti! Batı ülkeleri bu karardan memnun...
Belediye Başkan Adayı ve Muhtar Adaylarına 2024 Seçim Kampanyası
Bilecik'te Aday Adayı Çetin Kaya ismi öne çıkıyor! Çetin Kaya Başvurusunu Yaptı!
Bakan Işıkhan'dan kritik Asgari ücret açıklaması! Asgari ücret ne kadar olacak?