2021 Asgari Ücret Zammı Açıklandı mı? Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak? Ne Kadar Olacak?

Yılın sonuna gelinmesiyle beraber asgari ücrette ne kadar zam olacağı vatandaşların aklındaki sorulardan biri. Aralık ayının ortalarına gelinmesiyle beraber asgari ücret hakkında görüşmelerin yapılması için komisyon ikinci defa toplanacak.

4 Aralık tarihinde gerçekleşen ilk toplantıdan sonra ikinci toplantı ise 15 Aralık’ta yapılacak. Bu toplantıda asgari ücret zammının ne kadar olacağı büyük ölçüde belli olacak.

Türkiye’de asgari ücret ile çalışan vatandaşların sayısı bir hayli fazla. Yılın sonunda belli olan asgari ücret zammı için ise çalışmalar çoktan başladı. İlk açılış toplantısını 4 Aralık tarihinde yapan komisyon ikinci toplantısını ise 15 Aralık’ta yapılacak. Aralık ayının sonlarına doğru iki toplantı daha yapılacak ve asgari ücret zammı kesinlik kazanacak.

2021’de Asgari Ücret Zammının Ne Kadar Olması Bekleniyor?

Komisyon asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine dair çalışmalarını sürdürüyor. 2021 verilerini de göz önüne alarak gerçekleştirilen toplantılardan asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı komisyonun çalışma takvimini daha önce paylaşmıştı. 15 Aralık’ta gerçekleşecek ikinci toplantıya TİSK ev sahipliği yapacak. TİSK toplantısından sonra 22 Aralık’ta Türk-İş’te gerçekleşecek olan toplantının ise belirleyici olacağı konuşuluyor.

Toplantılarda Asgari Ücret Zammının Ne Kadar Olacağı Belirlenecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun düzenleyeceği ikinci toplantı 15 Aralık, üçüncü toplantı 22 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Dördüncü ve son toplantının ise ne zaman gerçekleşeceğine dair net bir tarih yok. Asgari ücret 2020 yılında 2943 TL olarak belirlenmişti. Vergi ve diğer şeyler kesildiğinde ise 2324 TL 71 kuruş olarak vatandaşların eline geçiyordu.

2021 Asgari Ücret Tahminleri Neler?

2020 yılında Merkez Bankası enflasyon tahmini yüzde 12,1 olarak bitirmişti. Eğer 2020 yılına göre artış olup hesaplanırsa asgari ücret, brüt 3 bin 299 TL, net ise 2 bin 605 TL 98 kuruş olması bekleniyor.

Diğer başka bir tahmin ise, enflasyon yükseliş oranının bitirdiğimiz yıl gibi yüzde 15 olması durumunda, brüt 3 bin 384 TL 45 kuruş, net asgari ücret ise 2 bin 673 TL 40 kuruş olarak belirlenecek.

Son tahmin ise eğer asgari ücretli çalışanlara 5 puan refah payı eklenir ise asgari ücretin biraz daha artması mümkün. Eğer refah payı ile hesaplanır ise brüt tutarın 3 bin 446 TL 25 kuruş, net asgari ücretin ise 2 bin 722 TL 22 kuruş olacağı bekleniyor. Bu tutara göre asgari ücrete 2020 yılında gelen zam 398 lira olacak.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve mutfak sanatları programı öğrencilerinin isyanı!!!
İsveç'in NATO üyeliği, TBMM'den geçti! Batı ülkeleri bu karardan memnun...
Belediye Başkan Adayı ve Muhtar Adaylarına 2024 Seçim Kampanyası
Bilecik'te Aday Adayı Çetin Kaya ismi öne çıkıyor! Çetin Kaya Başvurusunu Yaptı!
Bakan Işıkhan'dan kritik Asgari ücret açıklaması! Asgari ücret ne kadar olacak?