5 Milyon Emekliyi İlgilendiriyor! Memur Emekli Maaşlarına 355 TL Zam Gelecek Mi? Emeklilere İntibak Ne Zaman Çıkacak?

Memur emeklilerinin aralarındaki kurum farkından kaynaklanan maaş farkının ortadan kaldırılması isteniyor. SSK ve Bağ-Kur’lu emekliye müjde gelecek mi? Maaşlarına zam bekleyen emekliler intibak çıkmasını merakla takip ediyor. 5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak ne zaman çıkacak?

Memur emeklilerinin aralarındaki kurum farkından kaynaklanan maaş farkının ortadan kaldırılması isteniyor. SSK ve Bağ-Kur’lu emekliye müjde gelecek mi? Maaşlarına zam bekleyen emekliler intibak çıkmasını merakla takip ediyor. 5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak ne zaman çıkacak?

Bu yaz Temmuz – Ağustos aylarındaki toplu sözleşme döneminde intibak konusunun da yeniden gündeme oturması bekleniyor.

Memur-Sen Gündeme Getirecek Mi?

İntibak yasasını bekleyen milyonlarca emeklinin isteklerini Memur-Sen’in toplu sözleşme döneminde gündeme getirmesi bekleniyor. Emeklilerin gözü kulağı Ağustos ayındaki toplu sözleşme görüşmelerinde. Bu toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen’in, memur emeklileri arasındaki kurum farklılığından kaynaklı maaş farkının ortadan kaldırılması konusunu gündeme getirmesi bekleniyor.

Daha Önce Gündeme Gelmişti

Önceki toplu sözleşme görüşmeleri sırasında bu talep Memur-Sen tarafından gündeme getirilmişti. Fakat bir sonuca bağlanmamıştı. Yazın gerçekleşecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen’in yine bu konuyu gündeme getirmesi bekleniyor.

Ek Ödeme Gerçekleşebilir

Bu talebin kabul görmesi durumunda aynı unvanlı kadro veya görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkı ek ödemeyle ortadan kaldırılacak. Maaşı düşük olanlara aradaki fark kadar ek ödeme gerçekleşecek. Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde varılacak kararın SSK ve Bağ-Kur’lu emekliler için de umut ışığı olması bekleniyor. Onlar için de intibak yasasının gündeme getirilebileceği anlamı taşıyor.

Emekli Maaşlarına 355 TL Zam Gelecek Mi?

2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK’lıların taleplerinin kabul görmesi durumunda ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 TL arasında zam yansıması bekleniyor.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşlarına düzenleme getirilmiş olacağı için Türkiye Emekliler Derneği’nin beklentisine göre intibak düzenlemesiyle beraber yaklaşık 5 milyon emeklinin maaşında değişme olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve mutfak sanatları programı öğrencilerinin isyanı!!!
İsveç'in NATO üyeliği, TBMM'den geçti! Batı ülkeleri bu karardan memnun...
Belediye Başkan Adayı ve Muhtar Adaylarına 2024 Seçim Kampanyası
Bilecik'te Aday Adayı Çetin Kaya ismi öne çıkıyor! Çetin Kaya Başvurusunu Yaptı!
Bakan Işıkhan'dan kritik Asgari ücret açıklaması! Asgari ücret ne kadar olacak?