Bağ-Kur’lulara Erken Emeklilik Fırsatı! 1234 TL ödeyen emekli oluyor! 1 Kasım’a dikkat!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren erken emeklilikle ilgili yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. Son olarak Bağ-Kur üzerinden sigorta girişi bulunan vatandaşlar için prim canlandırma imkanı tanındı. Peki, Bağ-Kur prim canlandırması nasıl yapılır? Bağ-Kur dondurulan sigorta primi için ne kadar ödeme yapılması gerekiyor?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren erken emeklilikle ilgili yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. Son olarak Bağ-Kur üzerinden sigorta girişi bulunan vatandaşlar için prim canlandırma imkanı tanındı. Peki, Bağ-Kur prim canlandırması nasıl yapılır? Bağ-Kur dondurulan sigorta primi için ne kadar ödeme yapılması gerekiyor? 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Bağ-Kur’lulara yeni hak tanındı. Pandemi dönemi nedeniyle zor duruma düşen vatandaş için hazırlanan istihdam paketi kapsamında erken emekli olabilirsiniz. Sigorta girişi Bağ-Kur üzerinden bulunan vatandaşlar prim canlandırması ya da ihyası yapabilir. 1 Temmuz tarihinden itibaren başvurular alınmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu’na bizzat giderek prim canlandırması hakkından yararlanmak istediğinizi belirten dilekçeyi sunmanız gerekiyor. Başvuru işlemleri için son tarih 1 Kasım 2021 olarak açıklandı. Peki, prim canlandırması nedir? Prim canlandırması geçmiş dönemde dondurulan primleri kapsamaktadır. Emekli olabilmek için yaş sınırına ulaşan, fakat prim borcu olduğu için erken emekli olamayan vatandaşları kapsamaktadır. Prim canlandırması hakkı sayesinde geçmiş dönemdeki prim günlerini emeklilik kapsamında değerlendirebilirsiniz. 

1234 TL ödeyerek prim canlandırılabilir

Bağ-Kur’lular prim canlandırması başvurusu yaptıktan sonra SGK’ya ödeme yapmak zorunda bulunuyor. Normal süreçte geçmiş dönem prim ödemeleri için şimdiki Bağ-Kur ödemesi isteniyordu. Yani, aylık dönem için 1234 TL ödemeniz gerekiyordu. İstihdam Paketi kapsamında borçlar yapılandırma altına alındı. Yeni uygulamaya göre prim ödemesi için borçlu olunan tarihteki rakamlar geçerli kabul edilecek. Sadece enflasyon oranları dikkate alınarak borçlu olunan tarihe göre yeniden düzenlenecek. Normal şartlarda ödeyeceğiniz rakamın neredeyse yarısına tekabül edecek şekilde prim ödemesi yapma fırsatı elde edebilirsiniz. Yİ-ÜFE giderlerinde hiçbir indirim yapılmayacak. Prim ihyası için borçlarınızı taksitli seçenekler üzerinden ödeme imkanına sahip bulunuyorsunuz. Özellikle prim borcu bulunanlar açısından erken emeklilik fırsatı sunuluyor. Prim canlandırma sadece hayatta bulunan Bağ-Kur’luları kapsamıyor. Dul ve yetim aylığı almak isteyen kişilerde prim ihyası için başvuruda bulunabiliyor. Bu sayede vefat eden kişinin prim ödemesi gerçekleştirilerek emekli maaşı eşine ya da çocuğuna verilebilecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve mutfak sanatları programı öğrencilerinin isyanı!!!
İsveç'in NATO üyeliği, TBMM'den geçti! Batı ülkeleri bu karardan memnun...
Belediye Başkan Adayı ve Muhtar Adaylarına 2024 Seçim Kampanyası
Bilecik'te Aday Adayı Çetin Kaya ismi öne çıkıyor! Çetin Kaya Başvurusunu Yaptı!
Bakan Işıkhan'dan kritik Asgari ücret açıklaması! Asgari ücret ne kadar olacak?