Motorla Acil Servise Girdi, Hekim Birliği Sendikası, “kabul Edilemez!”

Aydın Nazilli Devlet Hastanesi'ne bir şahıs motoruyla girip tur atması tepki çekerken, Hekim Birliği Sendikası, "Acil servislerin motorlu araçların dahi girebildiği alanlara dönüştüğünü görmek kabul edilemez" dedi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Devlet Hastanesi’nde yaşanan olay, görenlere “bu kadarı da olmaz” dedirtti. Sabah saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen bir motosikletli, hastanenin acil servis bölümüne motosikletiyle girerek büyük tehlike oluşturdu.

Hekim Birliği Sendikası, yaşanan olaya sert tepki verdi. Sendikadan yapılan açıklamada, “Acil servisler, saniyelerin hayati olduğu; en üst düzey güvenlik ve ciddiyetin sağlanması gereken alanlardır. Buna rağmen bir motosikletin acil servisin içine kadar girebilmesi, hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının can güvenliğinin yeterince korunamadığını açıkça göstermektedir. Biz yıllardır sağlık kurumlarına kesici–delici aletlerin, silahların ve benzeri tehlikeli unsurlarının sokulmaması gerektiğini söylüyoruz. Gelinen noktada ise acil servislerin motorlu araçların dahi girebildiği alanlara dönüştüğünü görmek kabul edilemez”

“Bu Tablo Tesadüf Değildir”

Açıklama şu ifadelere yer verildi, “Bu tablo tesadüf değildir; alınmayan önlemlerin sonucudur. Nitekim kısa süre önce Kahramanmaraş’ta, bir vatandaşın pompalı tüfekle acil servise girerek sağlık çalışanlarını rehin aldığı olay da
hafızalardaki yerini korumaktadır. Hekimlerin güvenliği için daha ne yaşanması beklenmektedir? Acil servisler yol geçen hanı değildir. Hekimlerim canı bu kadar değersiz değildir. Güvenlik önlemleri derhal artırılmalı, sağlık kurumlarında sıfır tolerans ilkesi gecikmeksizin hayata geçirilmelidir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

BSH

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde Enfeksiyon Riski!
“tepecik Hastanesi’ndeki Kavga, Siyasi Baskının Vahim Bir Yansımasıdır”
Hekim Birliği Sendikası Diyarbakır’daki Usulsüz Görevlendirmelere Tepki Gösterdi
Aile Hekimine Şiddet ! Hekim Birliği Sendikasından Sert Tepki !
Doç.dr. Özhan Çetindağ; “angelina Jolie’nin Kararı Meme Kanserinde Küresel Farkındalık Yarattı”