Kredi Kartı Borcu Olanlar, Kredi Çekenler İçin BDDK Müjdeyi Verdi!

Pandemi döneminde kredi kartı borcu olanlar, kredi çekenler için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK yeni bir dizi karar aldı. Banka kredileri ve kredi kartı borçları için takip süreleri tekrar uzatıldı! Detaylar haberimizde…

Türkiye’de bankacılığı yöneten Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu hem bankalar hem de zorda kalan vatandaşlar için kararlar aldı. Bu yeni yapılan düzenlemeyle birlikte vatandaş derin bir nefes alacak.

BDDK TARAFINDAN BORÇLULARA YÖNELİK AÇIKLAMA

Sermaye yeterliliği konusunda yeni karar alan BDDK, hesaplama tarihinden 252 gün öncesine kadar döviz kurlarının ortalama aritmetiğinin alınmasına onay verdi. Sermaye yeterliliği konusunda sıkıntı çeken bankalar için can simidi olan bu karar vatandaşı da etkileyecek. Kredi kartı borcu olan veya kredi çeken vatandaşlar için de 31 Aralık’a kadar olan kara liste affı ve kredi sicili konusunda düzenlemeler yapıldı. Kredi kartı borcu ve kredi borçları için takipler 90 günden 180 güne çıkartılarak 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

KREDİ KARTININ ASGARİSİ DE ÖDENMEYECEK

BDDK tarafından duyurulan karara göre kredi kartı borcu olanlar ödemesiz dönemlere sahip olabilecekler. Peki bu ne demek? Kart sahipleri hem tüm borcu hem de aylık asgari ödeme tutarını yatırmaksızın o ayı “ödemesiz dönem” olarak geçirebilecekler.

Usul ve Esaslar Yönetmeliği 6’ncı maddesi 4’üncü fırkasında bulunan hüküm gereğince krediye karşılık banka tarafından alınanlar için istisnai durumlar uygulanacak.

SINIRLI KREDİLER KALDIRILDI

Kredilerin yeniden yapılandırma ve 30 günden fazla geciken borçların yeniden yapılandırması konusunda da sınırlı krediler olarak bilinen Karşılıklar Yönetmeliğinin 4’üncü maddesi, 1’nci fıkrası C bendi de uygulamadan kaldırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kredi Haberleri

Garanti Bankası Sonbahar Kredisi ile %4,37 Faizle Anında 70.607,38 TL Kazanma Fırsatı!
Kuveyt Türk Kart Sahipleri İçin Müjde: Harcadıkça Kazandıran Kampanya, Giyimden Eğitime ve E-Ticarete Destek Oluyor!
Faizsiz Evlilik Kredisi: Başvuru Şartları ve Banka Listesi 2023! Faizsiz Evlilik Kredisi Nedir?
Halkbank'tan SSK, Bağ-Kur ve EYT Emeklilerine Müjdeli Haber: 5000 TL Ödeme Yolda!
TEB'den İhtiyaç Kredisi Sürprizi: 3 Ay Erteleme ile 70 Bin TL Kredi Fırsatı! İşte CEPTETEB ile Avantajları...