Türkiye Bankalar Birliği Kredi Paketini Onayladı! 12 Ay Ertelemeli 48 Ay Vadeli Kredi Destek Paketi Veren Bankalar

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Düşük faiz oranları ile tam 1 yıl geri ödemesiz kredi kampanyaları başladı. 48 ay vade ile kullandırılacak olan bu krediler için çalışmalar başladı. TBB, 30 milyon TL üst limitli Turizm Destek Paketi’nin hemen uygulamaya geçeceğini açıkladı. Peki Turizm Destek Paketi kredisi nasıl kullanılır? İşte detaylar...

En Çok Etkilenen Sektör Turizm Oldu

Kovid-19 salgını tüm dünya genelinde devam ederken turizm sektörü, şüphesiz en çok etkilenen sektör oldu. Ulaşım yasakları, otellerin kapatılması, turistlerin ülkeye giriş yapamaması gibi sebepler ile turizm sektörü olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Yavaş yavaş normalleşmenin başladığı bugünlerde turizm sektörünün ayaklanabilmesi için TBB’den destek geldi. Tam 30 milyon TL üst limiti ile Turizm Destek Paketi kampanyası başladı.

Piyasa Değerlerinin Korunması Amaçlanıyor

Salgından olumsuz etkilenen turizm sektörü için Türkiye Bankalar Birliği açıklama yaptı. Yaptığı açıklamalarda ise şu ifadelere değinildi:

“Salgının tesirlerinin azaltılması, üretim ve istihdam kapasiteleri ile piyasa değerlerinin korunmasını desteklemek amacıyla, turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların yanından bu firmaların tedarikçilerinin ücret ve kira ödemeleri ile kontrat veya faturaya bağlı mevcut giderlerinin, nakit gereksinimlerinin ve firma kredi kartı harcamalarının karşılanması için Turizm Destek Paketi uygulamasına başlanacaktır.”

Sabit Faizli Krediler ile Turizm Sektörü Canlanacak

Bahar mevsiminin gelmesi ile Türkiye tekrar turizme açılmaya hazırlanıyor. Salgından en fazla olumsuz etkilenen sektörlerden biri olan turizm için TBB tarafından yapılan açıklama sonrasında birçok banka harekete geçti. Bankalar tarafından hazırlanan kredi kampanyalarında sabit faiz uygulaması dikkat çekti. Sabit faizli kredi için ise faiz oranı yüzde 14.5 olarak belirlendi. Üstelik 48 ay vade ile kullandırılan bu kredide tam 12 ay ödemesiz dönem özelliği de sunulacak.

Başvurular 1 Kasım 2021’e Kadar

TBB tarafından yapılan açıklama sonrasına bankalar kredi kampanyalarına başladı. Krediyi kullandıracak bankalar ise; Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, İş Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Vakıfbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, TEB, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası olarak sıralandı.

Açıklanan kredi kampanyasından turizm sektöründekiler 1 Kasım 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Bu tarihi geçmemek şartıyla turizm sektöründekiler azami 12 ay ödemesiz olarak toplamda 48 ay vadeli kredi kullanabilecekler.

Yorum Yap
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kredi Haberleri

Garanti Bankası Sonbahar Kredisi ile %4,37 Faizle Anında 70.607,38 TL Kazanma Fırsatı!
Kuveyt Türk Kart Sahipleri İçin Müjde: Harcadıkça Kazandıran Kampanya, Giyimden Eğitime ve E-Ticarete Destek Oluyor!
Faizsiz Evlilik Kredisi: Başvuru Şartları ve Banka Listesi 2023! Faizsiz Evlilik Kredisi Nedir?
Halkbank'tan SSK, Bağ-Kur ve EYT Emeklilerine Müjdeli Haber: 5000 TL Ödeme Yolda!
TEB'den İhtiyaç Kredisi Sürprizi: 3 Ay Erteleme ile 70 Bin TL Kredi Fırsatı! İşte CEPTETEB ile Avantajları...