Siirt’te 3 bin 500 yıllık tarihi Akabe yolunda doğa yürüyüşü yapıldı

Siirt’te Milli Park ilan edilen Botan Vadisinde 3 bin 500 yıllık tarihi Akabe yolunda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Siirt’te Milli Park ilan edilen Botan Vadisinde 3 bin 500 yıllık tarihi Akabe yolunda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi önünde başlayan yürüyüş, 3 bin 500 yıllık Akabe yolunun geçilmesinin ardından, Botan Çayı Ilısu baraj gölü kenarında son buldu. Milli Park ilan edilen Botan Vadisinin doğa güzelliklerinin yanı sıra, 3 bin 500 yıllık tarihi Akabe yolunu ve bölgedeki tarihi değerleri turizme kazandırılacağını belirten Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Akabe yolunun önemli bir tarihi alan olduğunu, bu vadide eşsiz doğa güzelliklerin olduğunu söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu, "Bunları hem keşfediyoruz hem de sağlıklı bir hayatın parçası haline getirmiş oluyoruz. Botan Vadisindeki tarihi yapıların, halen ayakta durmasının geçmişte bu bölgede çok önemli medeniyetlere ev sahipliğini yaptığının göstergesidir. Botan Vadisinde, yaban hayatı ve endemik bitki çeşitliğine de dikkat çekerek, muhteşem kanyonların yanı sıra Yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşünün yapılabileceği çok güzel alanlardır" dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Akabe yolu üzerinde bulunan tarihi yapılarda sarnıç, tarihi gözetleme kulesi, mağaraları incelemelerde bulundu.

Yürüyüşe, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Tuğan katıldı.

Kaynak: İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Av. Sancaktar Devlet Özkul, “tutuklama Son Çare Olmalı”
Özel Proje Okulları Klavuzu Yayımlandı
“yöksi̇s Ve Veri Merkezine Sızıntı Yok”
Yök Personel Alımı Hakkında
Lgs 1. Nakil Sonuçları Açıklandı