Covid-19 aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevusu almadan yaptırılır mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Covid-19 Aşısı Uygulama Stratejisi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Peki, Covid-19 aşı randevusu almak için neler yapılması gerekiyor? Aşı randevusu almadan hastaneye giderek aşı olunur mu? Aşılama takvimine göre sıra hangi yaş grubunda bulunuyor?

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Covid-19 Aşısı Uygulama Stratejisi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Peki, Covid-19 aşı randevusu almak için neler yapılması gerekiyor? Aşı randevusu almadan hastaneye giderek aşı olunur mu? Aşılama takvimine göre sıra hangi yaş grubunda bulunuyor?


Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü salgını dünyayı etkisi altına aldı. Dünya genelinde virüs nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybetti. Aşı çalışmalarının sonuç vermesi ile yeni bir dönem başlamış oldu. Ülkemizde de aşılama süreci Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Covid-19 Aşısı Uygulama Stratejisi kapsamında farklı yaş gruplarına mensup vatandaşlar sırayla aşılanıyor. Ayrıca, sosyal hayatın normalleşmesi için meslek grupları da dikkate alınıyor. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 14 Haziran Pazartesi günü itibariyle ülkemizde aşılanan kişi sayısı 842 bin 494 olmuştu. Aşılama takviminin üstünde bir rakama ulaşıldığını belirten Bakan Fahrettin Koca, vatandaşlara ilgileri ve sorumluluk bilinçleri için teşekkür etmişti. Aşı sırası gelen vatandaşlar randevu yöntemi ile sıraya alınıyor. Düzenli bir şekilde ilerleyen aşı uygulamasının sonuçları olumlu yönde değerlendiriliyor.

Aşı randevusu nasıl alınır?

Aşı takvimine göre vatandaşlar sırayla randevu almak zorunda bulunuyor. Randevu almadan aşı yaptırma imkanı tanınmıyor. e-nabız uygulaması üzerinden aşı durumuyla ilgili bilgi alınabiliyor. Kronik bir rahatsızlığı bulunan kişilere öncelik tanınıyor. e-nabız uygulamasının dışında SMS sistemiyle de aşı durumu öğrenilebilir. SMS ile aşı durumunu öğrenmek isteyenlerin izlemesi gereken yol şu şekilde: ASI yazıp boşluk bıraktıktan sonra kimlik numarası yazılıyor, yine boşluk bırakılarak kimlik seri numarasının son dört hanesi ekleniyor. Bu mesajı 2023 numarasına göndermeniz yeterli olacaktır. Aşı durumuna göre sırası gelen vatandaşların randevu tarihini ve saatini belirlemesi gerekiyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemine girerek işlemlerinizi online olarak tamamlamanız yeterli olacaktır. Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesi kanalı üzerinden de işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aşı durumu bilgilerinin kesinlikle uygun olması gerekmektedir. 2 doz şeklinde uygulanan covid-19 aşısı için aynı işlemi tekrar etmeniz yeterli olacaktır. Randevu saatinden önce hastanede bulunmanız gerekmektedir. Bu sayede işlemleriniz ve sıra numaranıza göre aşınız yapılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?
Bakan Koca'dan Eris Varyantı Açıklaması: "Endişe Edilecek Bir Durum Yok"
Türkiye'de Eris Varyantı Görüldü: Sağlık Bakanı Koca Açıkladı
Saç Ekimi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey: Öneriler, İpuçları ve Yöntemler
Kış Aylarında Hangi Ara Öğünler Tercih Edilmeli? Nelere Dikkat Edilmeli?