Erken emeklilik yolu açıldı! SSK, BAĞ-KUR ve Memur, esnaf emekli olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor..!

Erken emeklilik yolu açıldı! SSK, BAĞ-KUR ve Memur, esnaf emekli olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor..!

SGK son dakika! Erken emeklilik yolu açıldı! SSK, BAĞ-KUR ve Memur, esnaf emekli olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor..! 2000 ve 2008'de çıkarılan yasalar, bazı kişilerin geriye dönük borçlanmalarını ortadan kaldırmıştır. Bu hakların kaldırıldığı Yargıtay kararları vardır. Bu kararlar sayesinde hakkınızı arayabilirsiniz.

SGK'dan gelen habere göre erken emeklilik yolu açıldı. 2000 yılı öncesi SSK girişi olanlar erken emeklilik yolu nasıl açıldı. 4 Ekim 2000'den önce BAĞ-KUR tescili olan esnaf, 20 Nisan 1982'ye kadar kayıtlarını geri alabilir. Yargıtay dan gelen emsal kararlar ile nasıl erken emekli olunur. Daha bir çok konuda merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarına wmal.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Milyonlarca çalışan erken emeklilik hayali kuruyor. Ne zaman emekli olurum, erken emeklilik yolları nelerdir gibi bir çok araştırmalara giriyorlar. Bizler de sizler için erken emekli olmak için emeklilik tarihlerinizi erkene çekebilirsiniz. İşte merak edilen tüm soruların cevabı wmal.net adresinde

2000 ve 2008'de çıkarılan yasalar, bazı kişilerin geriye dönük borçlanmalarını ortadan kaldırmıştır. Bu hakların kaldırıldığı Yargıtay kararları vardır. Bu kararlar sayesinde hakkınızı arayabilirsiniz. Ayrıca bu konuda yasal bir çalışma yürütüldüğü de bilgiler arasındadır. '4 Ekim 2000'den önce BAĞ-KUR tescili olan esnaf, 20 Nisan 1982'ye kadar kayıtlarını geri alabilir.

5e969ce1554281181c8792d5.jpg

Vergi tescili veya şirket ortaklığı, sigortanın tescilinden sonraki dönemlerle ilgili olduğu sürece bu mümkündür. 4 Ekim 2000'den sonra BAĞ-KUR'a kayıt yaptıranlar 2000'den öncesi işletilemez. 2000'den önce esnaf olmasına rağmen, 4 Ekim 2000'e kadar BAĞ-KUR’a kaydolmayan kişinin sigorta hakları ve yükümlülükleri 4 Ekim 2000’ de başlar.

BAĞ-KUR’a 1 Ekim 2008 tarihinden önce kayıt yaptıranlar, vergi mükellefi olmaları halinde veya 4 Ekim 2000 tarihine kadar odada kayıtlı olmaları durumunda BAĞ-KUR’u geri alabilirler. BAĞ-KUR silinirse etkinleştirilebilir.

Türki Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bu tarihlere kayıt yaptıranlar için son şansını 1 Ekim 2008'de söyledi. Ve pek çok esnafın ekonomik sorunları nedeniyle daha önce geri verilen borçlanma imkânından yararlanamadığını belirten Palandöken, “Pek çok birey geriye doğru borçlanmaya izin verecek yeni bir yasal düzenlemeyi beklemekte.

Emeklilik yaşı olan ancak 2000 yılından önce BAĞ-KUR’a kayıtlı olmayan esnafların oda ve vergi kayıtları dikkate alınabilir. ” şeklinde konuştu. Şimdiye kadar BAĞ-KUR’a kayıtlı olmayan esnaf ve zanaatkârlar, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren vergi ve oda tescili ile başlaması şartıyla sigortalanabilirler. Başka bir deyişle, bugün itibariyle yaklaşık 8 yıl kazanmak mümkündür.

5aec14a2c9de3d19600732ac.jpg

Sigorta girişiniz varsa bu imkândan siz de yararlanabileceksiniz

Çalışma hayatına devam eden milyonlarca vatandaş, erken emekli olmak için gün saymaya devam ediyor. Bunlara ek olarak, birçok fırsat ve avantaj insanların birçok açıdan rahat olmalarını sağlamakta. Dikkat edilmesi gereken koşullar;

  • Analık (Doğum) borçlanması,
  • Askeri borçlanma

Ve 3600 prim ödeme alternatifinden sonra yaş gereksinimine ulaşmış olanlar emekli olma hakkına sahiptir.

Doğum borçlanmasında son durum!

Sigortalıların doğum yapmadan en az iki yıl önce SSK'ya kaydolmaları sayesinde primde tanınmaları mümkündür. Anneler çocuklarını sağ bir şekilde doğururlarsa, annenin doğum borcu erken emekli olmaya yardımcı olur. Üç çocuğu doğuran bireyler doğum borcu ile erken emeklilik şansını altı yıl önce elde eder.

banka-para.jpg

Askeri borç ile erken emeklilik

Erkekler askerlik hizmetine gitmeden önce sigortalı bir işe girerler ve sigorta başlangıç ​​tarihi askerlik tarihinden önce ise bundan yararlanma hakkına sahiptirler. Ortalama olarak, bir veya iki yıl daha erken olma hakkı sunar.

BAĞ KUR ile erken emeklilik

2008 yılında prim ödemelerini ödemiş olan esnaf, memur veya işçi sınıfının emekliliği ve erken emekliliği aynı emeklilik hakkına sahiptir. Anlaşmanın ardından son yedi yılda 261 gün ve daha uzun süre 4A olarak çalışmaya devam eden Bağkurlu esnaf ve emeklilik fonuna doğal olarak dâhil olan kişiler 2 yıl erken emekli olma hakkına sahipler. Böylece, 64 yaşında değil 62 yaşında emekli olur.

3600 prim günü sayesinde emeklilik mümkün

SGK ödemesi yaş sınırına uyum için erkekler en az 55 kadın 54 yaş ve üzeri olmalıdır. Prim gününü dolduramayanlarda ise 59 yaşında erkeklerin 58 yaşında kadınların emekli olma hakkı vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.