İtiraz Edenlerin Borcu Sıfırlanıyor. Kimler İtiraz Edecek?

İtiraz Edenlerin Borcu Sıfırlanıyor. Kimler İtiraz Edecek?

İnternet sayesinde vatandaş bu borcunu öğrenirken nasıl sildireceğini de merak ediyor. GSS prim borcu olan vatandaş bu aşamada ne yapmalı? Borca itiraz olur mu? Soruların başında geliyor.

Özellikle sağlık hizmetinden faydalanabilmek için Genel Sağlık Sigortası (GSS) her vatandaşın yaptırması gereken bir husus. Burada sigorta primleri de ödenmesi gereken zorunlu tutarlar arasında bulunurken borcu olan vatandaşların kriterleri taşıyor olması halinde borçları da sıfırlanıyor.

Devletin sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için attığı adımlar sonrasında sağlık hizmetinden faydalanabilmesi vatandaşları memnun eden taraf. Ancak kapsama alınmasına rağmen GSS primlerini ödeyemeyenler de mükellef sayıldığı için 60 gün primini ödemeyenler sağlık hizmetinden de faydalanamıyor. Vatandaş güncel olarak borcunu öğrenip takip edebilse de bu ödemek isteyenler için geçerli. Nitekim ödeme gücü olmayanlar bu primlerini de ödeyemiyor.

GSS Prim Borcuna İtiraz Edebiliyorsunuz

Genel Sağlık Sigortası (GSS) geliri olmayan vatandaşların sağlık ve tedavi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için önemli bir etken. Bu hizmetten yararlanabilmek için prim borçlarının da ödenmesi şart. Ancak ödeyemeyenler doğal olarak sağlık hizmetinden faydalanamıyor ve bu borcunu sildirmek istiyor. Vatandaşın deyim yerindeyse eli kolu haline gelen e devlet sayesinde kişi borçlarını tamamını buradan araştırıp öğrenebiliyor. İnternet sayesinde vatandaş bu borcunu öğrenirken nasıl sildireceğini de merak ediyor. GSS prim borcu olan vatandaş bu aşamada ne yapmalı? Borca itiraz olur mu? Soruların başında geliyor.

İtiraz Nereye Yapılıyor?

Vatandaşlar dilekçe yazarak Sosyal Güvenlik Kurumuna itiraz yapabiliyor. Buradan sağlıklı bir yanıt alamayan vatandaşlar için ise Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına giderek buradan gelir testinizi yaptırmanız. Burada dikkat etmeniz ise ikametinizin bulunduğu ilçedeki Kaymakamlığa müracaat etmeniz olacaktır.

GSS Prim Borçları Silinir mi?

1 Ocak 2012 tarihi itibariyle zorunlu sağlık sigortası ile GSS prim borçlarınızı sildirmek için yapacağınız itirazlarda SGK’nın kişiye resen sigorta yapmış olması önemli. Borcun olduğu dönemde önemli hususlardan birisi. Askerlik hizmetini yaptığı dönemde ya da yurt dışında ikamet ederken borçlananlar ile işsizlik maaşı alırken yapılan borçlanmalarda dikkat edilmesi gerekenlerden. Burada özellikle 65 yaş üstü ile sosyal yardım alan vatandaşların SGK’ya yapacakları itirazlar kabul görenler arasında ve bu borçlar silinebiliyor. GSS testi ve borçları ile diğer hususlarda kişiler e-devlet üzerinden ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor.

Editör
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.