SGK, SSK, Bağ-Kur Emeklisi Memur, 3600Ek gösterge, Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Beklenen Müjdeli Haber Geldi

SGK, SSK, Bağ-Kur Emeklisi Memur, 3600Ek gösterge, Dul ve Yetim Aylığı Alanlara Beklenen Müjdeli Haber Geldi

SSK, SGK, BAĞ-KUR emeklisi, dul ve yetim aylığı alanlara müjde! Beklenmedik zam açıklandı en düşük 4100 TL oldu. Emekliye zam son dakika haberi ve ayrıntılar haberimizde…

SSK, SGK, BAĞ-KUR emeklisi, dul ve yetim aylığı alanlara müjde! Beklenmedik zam açıklandı en düşük 4100 TL oldu. Emekli zamlı milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor ve her gün arama motorunda emekliler yoğun bir şekilde zam oranlarını takip ediyor. Bildiğiniz üzere emekli maaşlarına zam gelmesi için enflasyon rakamlarının açıklanması gerekmektedir. Ama gelen son dakika bilgisine göre milyonlarca emeklinin, dul ve yetim maaşı alan hak sahiplerinin zam oranları belli oldu.

Memur ve Kamu Personeli Emeklileri

Son olarak Temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapılmış arkasından da bayram ikramiyeleri hesaba geçmişti. Emekli Sandığı emeklisi olan vatandaşlar ise Toplu protokol görüşmeleri ile 2022 ve 2023 yıllarının maaşlarını öğrenmişti. Memur ve kamu personeli emeklisinin maaşları belli olurken enflasyon farkı için onların da gözü kulağı enflasyon rakamlarında. Peki senenin ikinci yarısında enflasyon ne kadar oldu? Emekliye zam oranı belli oldu mu?

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi yurttaşlar ile dul ve yetim aylığı alanlar enflasyon rakamları doğrultusunda zaman alıyor. Yılın ikinci yarısına ait enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber 2022 emekli zammı da ortaya çıkacak. Şu anda emekli vatandaşların alacağı zam netleşmesi de ağır ağır rakamlar ve tahminler ortaya çıkmaya başladı. Yılın ikinci yarısının ilk 3 ayında, yani temmuz, ağustos ve eylül aylarında enflasyon oranı yüzde 4.23 olarak açıklandı. Enflasyon artışının bu hızla sürmesi halinde Ocak ayında emekli ve dul ve yetim aylığı alan vatandaşları rekor bir zam oranı bekliyor.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor

Enflasyon rakamları milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlar direk olarak enflasyon oranında zam alırken Emekli Sandığı yani kamu personeli emeklisi olan vatandaşlar ise yılbaşında aldıkları zamdan fazla çıkan enflasyon oranında enflasyon farkı alacak. Şimdi tüm emeklilerin gözü kulağı senenin ikinci yarısında açıklanacak enflasyon rakamlarından. Ancak bu konu da da Merkez Bankası tahminlerini yayınını yaptığı. Merkez Bankası 2021 ikinci altı aylık yarısı için enflasyon tahminini %5.21 olarak açıkladı.

1.jpeg2.jpeg3.jpeg

Merkez Bankası'nın tahminleri doğru çıkarsa ve senenin ikinci yarısında enflasyon yüzde 5.21 olarak açıklanırsa direk olarak SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarına zam olarak yansıyacak. Emekli sandığı emeklileri ise aradaki farkı enflasyon farkı olarak alacak. Yüzde üç Toplu protokol zammı alan kamu personeli emeklisi yüzde 2.21’de enflasyon farkı zammı alacak. Ayrıca emekliler için Türkiye Emekliler derneğinin de talepleri var. Türkiye Emekliler Derneği, emekli vatandaşların çok düşük Maaşlar sebebi ile hayatını sürdürmektedir zorlandığını belirterek en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olmasını istedi. Eğer talepler kabul edilirse emekliler Yeni senede maaşlarını şu andan çok daha yüksek almaya başlayacak.

3600 EK GÖSTERGEDE MAAŞLAR

Kimlerin ek gösterge artışı ne olacak? Bakanlıklardaki genel müdür yardımcılarının ek göstergesinin 3600'den 5300'e, büyükşehirlerdeki vergi dairesi başkanlarının ek göstergesinin 4800'den 5300'e kariyer mesleklerinin 4800'e çıkarılması öneriliyor. Teknik hizmetlerde en az dört yıllık üniversite mezunu teknik personelin ek göstergesinin 3600 olması bekleniyor. Sağlık hizmetleri sınıfında diğer sağlık bilimleri lisansiyerlerinin ek göstergesi de 3600 olacak. .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum