5G Hizmetlerinde Operatörlerin Dikkat Etmesi Gereken 5 Madde

5G Hizmetlerinde Operatörlerin Dikkat Etmesi Gereken 5 Madde

Teknolojinin günden güne ilerlemesiyle birlikte mobil internet hızları da artış göstermektedir. 4.5 G ile hayatımıza giren hızlı mobil internetin yerini artık 5G teknolojisi alacak.

Araştırma şirketleri, 5G hizmetini sunarken operatörlerin dikkat etmesi gereken hususları içeren bir rapor hazırladı. Yayınladıkları raporla birlikte operatörlerin kullanıcıya üst düzey verimlilik sağlaması hedefleniyor.

İletişim teknolojileri sektörünün son yılarda mobil internet üzerine yoğunlaştığı görülüyor. Türkiye'de öncelikle hizmete giren 4.5G teknolojisi ile yeni bir çağ başlamıştı. Şimdi ise son yılların en gözde ve öne çıkan teknoloji ise 5G'dir. Bu teknoloji her ne kadar cazip gelecek ve yüksek hız sağlayacak bir teknoloji olsa ada enerji tüketimini de hat safhaya çıkartıyor. Bu özellik ile mobil kullanıcılar 'acaba kullanırsam şarjım çabuk biter mi?' sorusunun yanıtlarını aramaya koyuluyor.

Asıl olarak 5G teknolojisi 4.5G'ye nazaran daha stabil ve üstün performanslı çalışması hedefleniyor. 5G ile birlikte ağ yoğunluğundan artış gözlenlenmekte ve operatörllerin de bu konularda altyapı çalışmalarını hızlandırmaları gerekmektedir.

5e15c0d355427e1b9c431e09.jpg

5G Teknolojisi Ağ Yoğunluğuna Sebebiyet Veriyor

STL Partners ve Vertiv şirketleri tarafından yapılan araştırmalara göre 5G Teknolojisinin başarıya ulaşması için kritik süreci atlatmasını gerektiğini dile getirdi. Yapılan araştırmalar sonucu bu süreçte 400 kadar firmaya müracaat edilmiş ve içerisindeki zorlukları raporda yayınlamışlardır. Yayınlanan raporda ise şu 5 önemli kritere operatörlerin dikkat etmesi gerektiği söylendi:

  • Ağ teknolojisi: Verimlilik için tasarlanıp işletilen donanım ve yazılımı dağıtma. 
  • Tesis altyapısı: Yeni sınır veri merkezleri de dahil olmak üzere bulut yerel bilgi işlemi desteklemek. 
  • Altyapı yönetimi: Ağı ölçmek, izlemek, yönetmek, geliştirmek ve otomatikleştirmek için uygun yazılım ve donanımın kullanılması.
  • Organizasyon ve değerleme: Ağ genelinde maliyet ve yatırımlara ilişkin bütünsel bir bakış açısına sahip olmak.
  • Başkalarıyla çalışmak: Yenilikçi, geleneksel olmayan ticari modelleri, standartları ve iş birliklerini benimsemek.

Hem diğer ülkelerde hem de ülkemizde altyapı çalışma faaliyetlerini devam ettiğini söyleyebiliriz. Ülkeler bu teknolojiye hazır olmak için öncelikle bu yoğun ağ trafiği gerektiren 5G sorununa bir çözüm bulmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.