Google bünyesinde ki Youtube ve Telegram'a sansür suçlaması

Google bünyesinde ki Youtube ve Telegram'a sansür suçlaması

Bu akşama kadar oy verme işleminin devam ettiği Rusya'da YouTube ve Telegram'a "sansür" suçlaması geldi.

Rus muhalif Alexei Navalny’nin müttefikleri, Google bünyesindeki YouTube ve sosyal paylaşım platformu Telegram’ı “sansür” iddiasıyla suçladı.

Hükümet karşıtı açıklamalarıyla bilinen Navalny’nin, seçimlerde kimlere oy verilmesi gerektiğini söyleyen uygulaması ve videosunun engellendiği açıklandı. Putin karşısında kimlere oy verilmesi gerektiğini açıklayan Navalny’nin uygulaması ile ilgili Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’dan açıklama geldi. Durov, seçimle ilgili bütün içeriliern engellendiğini açıkladı.

Durov, oy verme işleminin başlamasından sonra seçim yasakları kapsamında bu tür içeriklerin yayınlanmasına izin verilmediğini de vurguladı.  Navalny’nin sözcüsü Kira Yarmysh ise, “Sözde özgürlük fikrini savunan özel şirketlerin yarattığı sansür” dedi.
Öte yandan Navalny’nin destekçileri, muhalif siyasetçinin desteklediği 225 adayı tanıttığı videonun da YouTube’dan kaldırıldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.