Twitter, Fleets'e Emoji Desteğini Getiriyor

Twitter, Fleets'e Emoji Desteğini Getiriyor

Uzun süredir üzerinde çalışıldığı Twitter Fleets Emoji sistemi, yakın zamanda çıkacak gibi görünüyor.

Twitter'ın uzun süredir bu emoji sistemi üzerinde çalışmakta. Diğer platformlardaki gibi bir emoji sistemini getirmenin yollarını arıyor. Twitter, Fleets üzerinden emoji paylaşılmasına olanak tanımak ve çeşitli görsel desteklerle birlikte bu kategoriyi canlı tutmak istiyor. Üzeirinde çalıştıkları bu sisteme ''Twemoloji'' adını verdikleri bu sistem, ilk olarak Japonya'da test edilmeye başlandı. Tüm bu yeni özelliklerin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağı şuan için bilinmiyor.

Her sosyal medya devinin getirmiş olduğu hikaye özelliği Twitter'a Fleets adı altında getirilmişti. Getirilen bu özellik ile diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi 24 saat içinde ortadan kaybolan görseller ve sesler paylaşabiliyorsunuz. Twitter, kullanıcılarını önemsediğini gösteren bu özelliğin yanı sıra ses paylaşımı özelliğini de son güncellemeyle birlikte getirmişti.

Geçtiğimiz günlerde Japonya'daki resmi hesaplarından Twemoloji özelliğinden geleceğinden bahsettiler. Bu ismin yarartıcı ise Sam Haveson'dır. Bu ismi ingilizce olarak paylaşıma sunarak gelişmeleri kullanıcılara ulaştırmakta gecikmedi.

Twitter Fleets'e Emoji Desteği Geliyor

35e6d499a0df12214f9bafc931b55f8bd402643f.jpg

Sam Haveson yayınladığı diğer bir haber de Japonya'daki iOS kullanıcıları için emoji desteğini yayınladıklarını duyurdu. Bu destek sayesinde hem emojileri aratarak bulabilir hem de Twemojis setiyle birlikte öne çıkan emojileri görebilir ve ekleyebilirsiniz. Bu şekilde insanların hikaye üzerinde daha çok şey anlatması ve paylaşması hedefleniyor.

Şuan için sadece Japonya ülkesinde kullanıma açık olan bu özelliğin kullanımı da oldukça kolay. Twitter üzerinde Fleets paylaşımı yaparken gülen yüz emojisine tıklayarak emoji setlerini açabilmektesiniz. Öne çıkan emojileri ilk bastığınız anda görebilirsiniz. Ancak istediğiniz ve dilediğiniz bir emojiyi bulmak için ise arama yerine istediğiniz emojinin adını yazabilirsiniz. Bu şekilde dilediğiniz emojiyi hikayede kullanabilir ve paylaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.