TÜİK'e göre Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 70'e çıktı: Ekonomistler ne dedi?

TÜİK'e göre Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 70'e çıktı: Ekonomistler ne dedi?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Nisan ayında ülkedeki enflasyon yıllık bazda yüzde 69,80 artarak belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun beklenen seviyelerde seyrettiğini belirtirken, Mayıs ayında düşüş trendinin başlayacağını öngördü. Şimşek, ekonomideki dengeleme çabaları ve yerli yatırımcıların TL'ye yönelmesinin enflasyonla mücadeleye destek sağladığını...

Nisan ayı enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı ve yıllık enflasyon oranı yüzde 69,80 olarak belirlendi. Aylık olarak ise enflasyon yüzde 3,18 arttı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun beklentilere uygun bir seyir izlediğini belirtti. Şimşek, enflasyonun Mayıs ayında "tepe noktasına ulaştıktan sonra" düşmeye başlayacağını öngördü.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, "Programımızın ekonomideki dengeleme ve azalan cari açık, yeniden tesis edilen bütçe disiplini, uluslararası kaynak girişindeki güçlü artış ve yerli yatırımcıların TL’ye yönelmesi gibi unsurların enflasyonla mücadeleye destek olduğunu" ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.