13.2 Milyon Emekliyi İlgilendiren Önemli Haber..! Emekli Aylığına 1.175 TL Zam Yapılacak..!

13.2 Milyon Emekliyi İlgilendiren Önemli Haber..! Emekli Aylığına 1.175 TL Zam Yapılacak..!

13.2 milyon emekli vatandaşı ilgilendiren önemli bir detay yaşandı! Eğer onay alırsa emekli aylığına 1.175 TL zam yapılacak! Geçtiğimiz Temmuz ayında emekli vatandaşların tümü hem altı aylık zam hem de ikramiye ödemelerini aldı.

13.2 milyon emekli vatandaşı ilgilendiren önemli bir detay yaşandı! Eğer onay alırsa emekli aylığına 1.175 TL zam yapılacak! Geçtiğimiz Temmuz ayında emekli vatandaşların tümü hem altı aylık zam hem de ikramiye ödemelerini aldı. Ancak bu zam ve ikramiye sürecinden sonra 13.2 milyon emekli yeni bir talebi gündeme getirdi. Türkiye Emekliler Derneği bu talebi ileterek sonuç bekliyor. Eğer talep onay görürse en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olacak! Bu talebin ve onay sürecinin tüm detayları haberimizde…

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine 1100 TL Zam Olabilir!

Türkiye’de yer alan 13,2 milyon emekli vatandaş her yıl iki defa zam ve ikramiye ödemesi alıyor. Ancak en düşük emekli maaşlarının yetersiz kaldığı düşünülüyor. Bu kapsamda 2021 Temmuz ayında yapılan yılın ikinci zammından sonra emekliler Türkiye Emekliler Derneği aracılığı ile bir talep iletti. Emeklilerin talebi ise en düşük emekli aylığının minimum asgari ücret seviyesinde olmasıydı.  Yeni yılın yaklaşmasıyla beraber Ocak zammı için bekleyiş içinde olan emekli vatandaşlar bu talebin de onay almasını bekliyor.

Eğer hükümet tarafından bu talep dikkate alınarak zamlardan önce onay alırsa en düşük emekli aylığı net asgari ücret seviyesinde olabilir. Bu noktada onay alınması halinde emekli aylığına 1.175 TL zam oranı uygulanabilir. Ocak ayında yapılacak yeni zamlardan sonra en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak ediliyor.

2022 Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Emekli aylığına 1.175 TL zam konusunun yanı sıra yeni yılında yaklaşmasıyla 2022 Ocak zammı da gündemde yer alıyor. Tüm emekliler merakla 2022 emekli aylığı zam oranını bekliyor. Eylül ayının geride kalmasıyla beraber enflasyon rakamları da netleşmeye başladı. Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait net enflasyon oranlarından sonra Ocak zam oranları da netlik kazanacak. Bunun yanı sıra yeni yılda emekli aylıklarının yanı sıra emeklilere yapılan ek ödemelerde de hatırı sayılır bir zam yapılması bekleniyor. Net zam oranları 2022 Ocak ayının ilk iki haftasında netleşecek.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum