Açık cezaevinde izinde olan 60 bin hükümlü merakla bekliyordu..! İzinler uzatıldı

Açık cezaevinde izinde olan 60 bin hükümlü merakla bekliyordu..! İzinler uzatıldı

Adalet Bakanlığı, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında açık cezaevinde bulunan hükümlülerin 30 Eylül'de sona erecek izin süreleri 2 ay daha uzatıldı. 3. kez uzatılan korona virüs izin süresi 30 Kasım'da sona erecek.

Adalet Bakanlığı, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında açık cezaevinde bulunan hükümlülerin 30 Eylül'de sona erecek izin süreleri 2 ay daha uzatıldığı bildirildi. 60 bin hükümlüyü ilgilendiren korona virüs izin süreleri 2 ay daha uzatıldı. 30 Eylül'de sona erecek izin süreleri böylece 30 Kasım'a kadar uzatılmış oldu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlülerin korona virüs izin sürelerinin 30 Eylül'de sona ereceği hatırlatıldı.

30 KASIM'A UZATILDI

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün salgın riskinin ortadan kalkmaması sebebiyle hükümlülere verilen izin sürelerinin 2 ay daha uzatılmasına ilişkin öneride bulunduğu belirtilen açıklamada, açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlülerin izin sürelerinin, 5275 sayılı kanunun geçici 9/5. maddesi uyarınca 30 Eylül'den itibaren 2 ay süreyle uzatılmasına karar verildiği ifade edildi.

2 DEFA UZATILMIŞTI

Adalet Bakanlığı, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlüleri, ilgili yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla 31 Mayıs'a kadar Kovid-19 iznine göndermişti.

İzin sürelerinin sona erdiği 31 Mayıs'ta, Sağlık Bakanlığı, riskin ortadan kalkmaması sebebiyle bu sürenin uzatılması önerisinde bulunmuş, hükümlülerin izin süreleri önce 31 Mayıs'tan itibaren 2 ay, daha sonra 31 Temmuz'dan itibaren 2 ay uzatılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.