SGK, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri, Memurlara maaş ve ikramiye zammı!

SGK, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri, Memurlara maaş ve ikramiye zammı!

3600 ek gösterge düzenlemesi, kamu kurumlarında faaliyet gösteren çalışanlar için yapılacak olan yüzde 20’lik artışın düzenlenmesine verilen isimdir. Bu artış, ilgili çalışan gruplarının maaş ve ikramiye alımlarına eklenecektir. 3600 ek gösterge, polis, öğretmen ve doktor gibi yoğun çalışma gruplarını oluşturmakta olan 1.3 milyon memuru ilgilendirmektedir.

Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkanları, Ali Yalçın başkanlığında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmede Başkan Erdoğan; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başta olmak üzere yönetin kurulu üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkanlarından oluşan heyeti kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlil Bakanı Vedat Bilgin'in de hazır bulunduğu görüşmede 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin sonuçları değerlendirilirken kamu görevlilerinin beklentileri ve kamu personel rejimine ilişkin başlıklar ele alındı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde olumlu yaklaşımları ve sürece desteğinden dolayı Başkan Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. Toplu Sözleşme'nin kapsamının geniş tutulmasının önemine değinen Yalçın, kamu görevlilerinin sonuçtan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Milyonlarca vatandaş, uzun zamandır 3600 ek gösterge hakkında detaylı araştırmalar yapıyordu. Kamuda çalışmakta olan polis, öğretmen ve doktor gibi kişileri ilgilendiren 3600 ek gösterge hakkında son detaylar ortaya çıktı. Biz de sizin için merak edilen 3600 ek gösterge gelişmelerini araştırdık.

Memurlara ek gösterge verilmesi ilk olarak 2018 yılı seçimlerinden önce gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2018 yılında yaptığı açıklamada, yeni dönemde polislerin, öğretmenlerin, hemşirelerin, din görevlilerinin ve diğer idarecilerin Emeklilik ek göstergelerinde artış yapılacağını açıklamıştı.

Emekli ikramiyelerinde de 32 bin ile 38 bin lira arasında değişen tutarlarda artış olabileceği hesaplanıyor.

Memurlara 2022 yılı için yüzde 5+7+ enflasyon farkı, 2023 yılı için de yüzde 8+6+ enflasyon farkı verilmesini içeren anlaşma çerçevesinde, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerle ilgili düzenlemelerin de 2022 yılında tamamlanması benimsendi.

 

Çalışanlar açısından olmasa da emekliler açısından ciddi kazanımlar sağlanacak bir düzenlemenin söz konusu olduğunu belirten Tonbul, yaklaşık 250 bin kamu çalışanının 3600 ek gösterge çalışmasını beklediğini belirtti.

TÜRKİYE Kamu-Sen ise 3600 ek göstergenin tüm memurlara uygulanmasını talep ediyor. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci daha önce yaptığı açıklamada, “3600 ek gösterge rakamları yeniden belirlenmeli, 3600 ek gösterge alamayan personelin de bu uygulamadan faydalanması sağlanmalı.

 

Ek gösterge memurun maaşını yükselten bir parametre. Ancak ek gösterge, Emekli Sandığı’na tabi memurun görev aylığı tutarını çok az yükseltmesine (20-50 lira arasında) karşın, emekli aylığını 800-1.000 lira arasında artırıyor.

3600 Ek Gösterge Nedir?

3600 ek gösterge düzenlemesi, kamu kurumlarında faaliyet gösteren çalışanlar için yapılacak olan yüzde 20’lik artışın düzenlenmesine verilen isimdir. Bu artış, ilgili çalışan gruplarının maaş ve ikramiye alımlarına eklenecektir. 3600 ek gösterge, polis, öğretmen ve doktor gibi yoğun çalışma gruplarını oluşturmakta olan 1.3 milyon memuru ilgilendirmektedir.

3600 Ek Göstergenin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gerçekleştirilen toplantılardan sonra 3600 ek gösterge konusunda anlaşmaya varıldığını bildirmiştir. Ek göstergenin avantajlarından bahseden Bilgin, devlet memurlarının maaş ve ikramiye düzenlemelerinin yanı sıra emekli maaşlarının da gösterge kapsamında işleme alınacağını duyurmuştur.

Bu nedenle uzmanlar, ek göstergenin yüksek oranlarla çıkmasının emekli maaşlarına da zam anlamına geldiğini ifade etmektedirler. Ayrıca ek göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olan bir memurdan yasa gereği daha çok maaş alacaktır. Ek gösterge avantajı, memurun puanının aylık katsayısı alınarak belirlenmektedir.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Yayınlanacak?

Yakın zaman önce 3600 ek gösterge hakkında konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurların ekstra ücret alabilmeleri için gösterge çalışmalarının devam ettiğini ve konuyu çözüme kavuşturmak için bir sistem geliştirdiklerini bildirmiştir.

Ayrıca Bilgin, ‘’Memurlarımız ve emeklilerimiz için çok önemli bir adım atmış olduk. Sözleşmeyi belirledik, geliştirdik ve tutanakla kayıt altına aldık. Memurlar için her zaman sorun olan 3600 ek gösterge sorununa çözüm oluşturacağız. Fakat bunun tarihi şu an için tam net değil. Çalışmalar devam ediyor. Kısa zaman içerisinde kamu çalışanlarımıza müjdeli haberi vereceğiz.’’ dedi.

Düzenleme ile memurların ek gösterge çizelgeleri tekrardan belirlenecek ve maaşlarını 3600 ek göstergesi kapsamında yüksek oranlardan almaya başlayacaklar. Bu durum, hem görevli memurlara hem de emekli maaş ücretlerine olumlu şekilde yansıyacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.