Sona Yaklaşıldı: Reform Paketi ile Herkes Kazanacak!

Sona Yaklaşıldı: Reform Paketi ile Herkes Kazanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart ayında duyurması beklenilen reform paketinde sona yaklaşıldı. Tahkim şartının teşviki, yatırımcılar için vergi düzenlemesi gibi önemli adımlar reform paketinde yer alacak. Erdoğan’ın yaptığı çağrıya göre yatırımcılara güvence verilecek. İşte ekonomide reform için atılacak adımlar...

Cumhurbaşkanı ekonomik reform paketinde çalışmalar sonunda tamamlandı! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Evlan, Mart ayının ikinci haftasında Erdoğan’ın reform paketini açıklayacağını duyurdu. Bakan Elvan, açıklamalarında 2021 yılının reform yılı olacağının altını çizdi. Paket sözleşmelerde tahkim şartı teşviki, yatırımcılar için yeni çerçeve yasa, haciz şartlarının yumuşatılması, vergilerin yeniden düzenlenmesi gibi bir dizi önlem reform hareketlerinde yer alacak.

Paket Meclise Sunulacak

Bakan Elvan, ‘Reform politikalarımızın detaylarını Sayın Cumhurbaşkanı’mız Mart ayının ikinci haftasında kamuoyuna duyuracak’ ifadelerini kullandı. Kamuoyuna duyurulmadan önce ise Meclis’te yasa teklifi olarak sunulacak.

Hacze Düzenleme ve Yatırımcıya Güvence

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye’nin geleceğine güvenin’ çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı ile yatırımcılara hukuk savaşında güvence sağlanacak. Yatırım izin süreçlerinde kısaltma, ticari anlaşmazlıklar için mahkeme yerine arabuluculuk ve tahkim yolları ile çözülmenin yaygınlaştırılması, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlar için yeni mahkemeler kurulacak.

Bunların yanı sıra reformlar kapsamında Borçlar Kanunu’nda değişiklik, düzenleyici ve denetleyici kurum yapılarının yeniden ele alınması, haciz şartlarının da tekrar gözden geçirilmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir...

Çiftçiye 5 Yıl Yüzde 50 Hibe Desteği! Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu...

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.