Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterileri dikkat! Geri sayım başladı 83 milyonu ilgilendiriyor

Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterileri dikkat! Geri sayım başladı 83 milyonu ilgilendiriyor

Milyonlarca bankanın müşterisi olan kişileri yakından ilgilendiriyor. 1 Mart tarihinden itibaren artık Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, İNG bank, QNB Finansbank, İş bankası, Garanti BBVA bankası ve diğer tüm banka müşterilerine iyi haber, banka çalışanlarına ise kötü haber geldi.

Son 5-6 yıldır teknoloji hayatımızda ciddi boyutta yer almaya devam ederken koronavirüs pandemi salgını ile teknolojinin önemi ve gelişimi çok hızlı artmaya başladı. Neredeyse hayatımız teknoloji üzerine kurulurken, bu süreçte bir çok kişinin canını yakacak.

Bankalar, 1 Mart tarihi itibari ile artık bankacılık tüm işlemlerini internet web siteleri üzerinden yapabilecekler. Daha önce hesap açma-kapatma işlemlerini şubelere giderek yapan müşterilere kolaylık olarak internet şubelerinden bu işlemler daha basit bir şekilde yapılacak. Peki bu dijitalleşme bizlere neler katacak bizlerden neler götürecek.

Dünya pandemi salgını ile mücadele ederken, insanlar dijital ortama tam anlamı ile adapte olmaya çalışıyor. Adapte olamayanlar ise çok büyük zorluklar çekmeye başlayacak gibi gözüküyor.  Yapay zekalar, Endüstri 5.0, Otonom makineler, Yazılım gibi teknolojinin bir çok alanı artık milyonlarca insanı işsiz bırakacak gibi gözüküyor.

Bankacılık sektörü de bu konuda nasibini alacak. Yapay zeka ve yazılım teknolojilerin gelişmesi ile salgının bizlere öğrettiği uzaktan çalışma sistemi ile bankacılık sektöründe çalışan bankacıları da derinden etkileyeme başlayacak gibi gözüküyor. Bunun en açık örneği ise Akbank bugün paylaştığı bilgi ile uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdiğini duyurdu.

Peki banka müşterilerine neler katacak bu durum? Bankalarda sıra beklemeden tüm işlemlerinizi artık internet üzerinden yapabileceksiniz. Banka sıralarından çekilen çileler artık tarihe karışacak..

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise, bu durum sadece bankacılık sektöründe çalışan bankacıların değil tüm insanları da yakından ilgilendirmeye başladı. İnternet siteleri ve mobil uygulamalar ile bir çok sektörün iş yükü oranı neredeyse yüzde 30 oranında azalmaya başladı.

Buna en basit gözle görülebilir örnekler arasında göstermek gerekirse, bankacılık sektörü, sağlık sektörü, eğitim, alışveriş (e-ticaret) fabrikalar gibi üretim alanından tüketim alanına kadar ciddi oranda istihdam kaybı olacaktır.

Kamu bankaları ile tek tıkla işlemler

Kamu bankaları ile artık vergisel işlemleriniz, SSK, SGK ödemeleriniz gibi devlet ödemeleriniz de tek tıkla vergi dairelerine gitmeden ödemelerinizi yapabiliyorsunuz. Bu durum devlet dairelerinde de iş gücü yükünü ciddi manada hafifletmektedir.

Ziraat bankası

Ziraat bankası web sitesi veya mobil bankacılık hizmetleri ile artık tüm işlemlerinizi tek tıkla yapabileceksiniz. Hesap açma- Hesap kapatma işlemlerine de 1 Mart itibari ile yapılmaya başlanacak.

Vakıfbank

Vakıfbank mobil bankacılık ve internet bankacılık sistemini kullananlar çok iyi bilirler. Vergi ödemelerinden, trafik cezalarına, SSK, SGK ödemelerinden daha bir çok ödeme kanallarının olması milyonlarca müşterisine kolaylıklar sunmakta. Vakıfbank’ta 1 Mart itibari ile internet sitesi üzerinden banka hesaplarınızı kapatabilir veya yeniden hesap oluşturabilirsiniz. Hesap açma, kapatma işlemlerinde ıslak imza yerine dijital imza modeline geçileceği ile hayatımız tamamen dijitalleşecek.

Halkbank

Halkbank geçtiğimiz ayda web sitesini yenileme ve bir çok yeni özellikler getirmişti. Bu işlemler içerisinde hesap açma kapatma işlemleri de yer almaya başladı. Kamu bankası olan Halkbank ile bir çok devlet kurumlarına, şans oyunları ve daha bir çok ödeme kanallarına ödeme yapabilirsiniz.

1 Mart 2021 tarihinden itibaren dijitalde!

Hesap açma ve hesap kapatma işlemlerinin dijitale geçildiği duyuruldu. Tüm bu işlemler artık resmi olarak 1 Mart tarihinden itibaren uygulanabilecek. İşlemler sırasında bilgi güvenliği ve kullanıcı güvenliğini sağlayan bir alt yapı da kullanılacak. Dijital ortamda kimlik doğrulaması ve benzeri işlemler görüntülü görüşme aracılığı ile tamamlanacak. Ayrıca ıslak imza gerekliliği de bu sayede ortadan kalkmış olacak. Tüm bu işlemler için dijital ortamda talep oluşturmanız yeterlidir. Talebinizi oluşturduğunuz anda işlem yapılması için sıraya alınacaksınız. Sıranız geldiği anda ise işlemlerinizi hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde tamamlanabilecek. Şimdilik ZiraatVakıfbankHalkbank, İş bankası ve Akbank için bu sisteme geçiş yapıldığı duyuruldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum