Yüzde 8 Bin Arttı! Kripto Para Borsasında Büyük Problemler Var...

Yüzde 8 Bin Arttı! Kripto Para Borsasında Büyük Problemler Var...

Fiyat dalgalanmaları ile dikkat çekmeye devam eden kripto para borsasında büyük problemler yaşanıyor. Geçtiğimiz yıla göre kripto para borsasına yapılan şikayetlerde tam yüzde 8 bin artış var! Kullanıcıların bazıları alım satım işlemleri sırasında problemler yaşarken, bazıları hesaplarındaki paranın görünmemesini dile getirdi...

Kripto para işlemleri ile ilgili yapılan şikayetler 2020 yılına göre tam yüzde 8 bin arttı. Özellikle Bitcoin cephesinde yapılan yatırımlar, kullanıcıların diğer kripto paralardan da haberdar olmalarına olanak sağladı. Ancak kullanıcıların haberdar olduğu kripto paralarla yaptığı işlemler sırasında yaşadıkları problemler de artış gösterdi.

Türkiye Avrupa’nın Birincisi Oldu

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmada kripto para kullanımı nüfusa oranlandı. Yapılan hesaplamalarda kripto para kullanan ülkeler arasında Türkiye yüzde 16 oranlar dördüncü sırada yer aldı. Avrupa’da ise en çok kripto para işlemi yapan ülke olarak birinci sırada yer aldı. Hal böyle olunca, kripto para işlemleri alanında yapılan şikayetler de zirve artış gösterdi.

Şikayetler Zirve Yaptı

Bir gün önce zirve yapıp ardından yüzde 15’e varan düşüler görülen kripto yatırım araçlarında şikayetler de adeta patlama yaşadı. Şikayetvar isimli internet sitesinde yapılan veri araştırmalarına göre kripto para, sanal ve dijital borsa ile ilgili 2018 yılında tam 2 bin 40 şikayet vardı. Bu sayı 2019’da 734, 2020 yılında ise 7 bin 425 adet oldu.

Yapılan yatırım verilerine göre 2019-2020 yıllarında kripto, sanal ve dijital para ile ilgili yapılan şikayet oranı yüzde 912 oranında arttı. 2020 yılında Nisan ayı en çok şikayet edilen ay olurken, 2021 yılının ikinci ve beşinci haftası şikayet konularında zirve yaptı.

Para Çekmede Yaşanan Problemler Korkutuyor

Yatırımcıların yaptığı şikayetler arasında aracı şirketlerin para çekme konusunda kullanıcılara büyük zorluklar çıkardığı da en çok konuşulan problemlerden biri oldu. Haftalık ortalama 1056 şikayet yapılırken, alım satım konularında yaşanan problemler zirve yaptı. Tam 10 bin dolarlık yatırımını göremeyen kullanıcının şikayeti ise gündemde yer aldı. Aracı şirketlerin yaptığı işlem kısıtlamaları kullanıcıları mağdur etmeye devam ediyor.

İlginizi çekebilir...

Hangi Bankaların Kullandırdığı Belli Oldu... 375 TL’den Başlayan Taksitlerle Nakit İhtiyaçlarınızı Karşılayın!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum