6-9-12 Ay Değil, Tam 2.5 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Verecekler! Üstelik Tam 12 Yıl Vade İmkanıyla...

6-9-12 Ay Değil, Tam 2.5 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Verecekler! Üstelik Tam 12 Yıl Vade İmkanıyla...

Türkiye Kalkınma Bankası harekete geçti... Yeni kredi kararında imzalar atıldı. Kalkınma Bankası tam 2.5 yıl geri ödemesiz kredi vereceklerini açıkladı. Krediyi kullanmak isteyenler için büyük fırsat başladı. 2.5 yıl hiçbir ödeme yapılmamasının yanı sıra tam 12 yıl vade süresi sağlanacak. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri için büyük destek başladı. İşte tüm detaylar...

Türkiye Kalkınma Bankası yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri için harekete geçti! Türkiye’deki enerji verimliliği üzerine yapılan projelere tam 2.5 yıl ödemesiz dönemli, 12 yıl vadeli kredi kullandırılacak. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC), 170 milyon dolar tutarında protokol imzaladı. Yeşil temalı “Green III” kredi anlaşması imzalandı. Kredi kullanmayı düşünen proje sahipleri için güzel haber Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından verildi.

5a4a734cd3806c3368c092de-jpg.webp

Tam 12 Yıl Vade Avantajı Uygulanacak

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası imzaladıkları anlaşma sonrasında bazı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda söz konusu kullandırılacak olan kredilerin tam 2.5 yıl ödemesiz dönem özelliğine sahip olması oldukça dikkat çekti. Üstelik ödemesiz dönemin yanı sıra kredi tam 12 yıl vade ile kullandırılacak. Böylelikle enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki projeler için uzun vadeli ve kolay ödemeli yatırımlara imkan sağlanacak.

Yeni Yatırımlar Desteklenecek

Yeni kredi projesi kapsamında açıklamalarına yer verilen Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, iklim değişikliklerinin çevresel, sosyal ve ekonomik etkileri ile mücadeleye devam ettiklerini belirtti. Yaptığı açıklamalarda yenilenebilir enerji yatırımlarının hayata geçirilmesinde aktif bir rol oynadıklarının altını çizdi. 2020 yılı sonu itibariyle kredi portföylerinin yüzde 57’sinin yenilenebilir enerji projeleri, yüzde 63’ünün ise sürdürülebilirlik temalı olduğunu vurguladı. İmzalanan yeşil temalı bu kredi anlaşması ile enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının çoğaltılmasının amaçlandığını bir kez daha söyledi.

yenilenebilir-enerji-ab-solarist-haber-1200x1200.jpg

“Ülkemizi Yeni Finansman Kaynaklarıyla Buluşturacağız”

İbrahim Öztop, dünyanın en büyük 10. ekonomisi arasında yer alma hedeflerini büyük bir titizlikle sürdürdüklerini belirtti. 11. Kalkınma Planı doğrultusunda son olarak şu ifadeleri kullandı:

“İmzaladığımız bu anlaşma hem iki banka arasındaki yakın ilişkinin hem de ülkemize ve bankamıza olan güvenin bir göstergesi. Yıllardır süregelen bu kıymetli iş birliği için JBIC’e teşekkür ederiz. Banka olarak, ülkemize kazandırdığımız kaynakların üçte birini son bir yılda aldık. 2021 yılında da aynı yaklaşım ve hizmet anlayışımızla çalışmaya ara vermeden devam ederek, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine desteğimizi sürdürecek ve ülkemizi yeni finansman kaynaklarıyla buluşturacağız.”

İlginizi çekebilir...

Nakit İhtiyacı Olana Tam 18 Ay Ertelemeli Kredi!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.