Ziraat Bankası Kredi Hesaplama! 18 Ay Kredi Ertelemeli Sıfır Faizli 30 Bin, 50 Bin, 100 Bin TL

Ziraat Bankası Kredi Hesaplama! 18 Ay Kredi Ertelemeli Sıfır Faizli 30 Bin, 50 Bin, 100 Bin TL

Kamu bankası Ziraat, faizsiz kredi desteği hakkında yeni bir açıklama yaptı! Tüm Türkiye genelindeki Tarım İl Müdürlükleri aracılığıyla tarım ve hayvancılığı desteklemek için kampanya başlatıldı. “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var” projesi olarak başlatılan kampanyada faizsiz olarak kredi desteği sağlanacak.

 

5f1ca4d05542820ed8b30d8f-2.jpg

Yeni Kredi Kampanyası Ters Göç Etkisi Yaratacak

Ziraat Bankası tarafından başlatılan, tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla başlatmış olduğu bu kredi kampanyasında, şehirden köylere göç edilmesi bekleniyor. Kampanyanın ters göç etkisi yaratması amaçlanıyor. Bugüne kadar kampanya kapsamında Sivas, Edirne, Samsun, Mersin, Kırklareli, Kırıkkale, Karaman, Gaziantep, Erzurum, Erzincan, Çorum, Burdur, Bayburt, Aksaray, Ağrı, Tokat, Uşak gibi birçok ilde protokol imzalandı. İmzalanan protokoller kapsamında yapılan açıklamada Ziraat Bankası, 100.000 - 150.000 TL’ye kadar kredi verecek. Bu kredide ise 6 ay geri ödemesiz, 18 ay vade imkanı kullandırılacak. Böylelikle hem tarım ve hayvancılık desteklenecek, hem de azalan faaliyetler çoğalacak.

Yüzde 5,5 Oranında Faiz Uygulanacak

Konuya yönelik yapılan açıklamalarda tam 6 ay geri ödemesiz kredi kullandırılacak. 100 bin TL’ye kadar kredilendirmelerde sıfır faiz uygulanacak. 50 bin TL kredi ise yüzde 5,5 faiz oranı ile kullandırılacak. Toplamda 18 ay vade sağlanan bu kredi ile tarım veya hayvancılık faaliyetleri desteklenecek.

1050478-770x443.jpg

Kimler Bu Krediden Faydalanabilecek?

Vatandaşlara ödenecek olan 100 bin TL’lik tarım ve hayvancılık destek kredisi ve  faydalanabilme şartları şöyle sıralanıyor:

  • Krediye başvuru tarihi itibariyle başvuran kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Proje başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olunması gerekmektedir.
  • İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetlerinde bulunacak olanlar proje kapsamında değerlendirmeye alınmamaktadır. İşletme devri alarak başvuru yapılması da kabul edilmemektedir.
  • Proje kapsamında alınacak hayvanlarla birlikte işletmedeki dişi küçükbaş hayvan varlığı asgari 100 adet olmalıdır. Yatırım kredisinin devamı boyunca proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığı, edinilen hayvan sayısından hangisi yüksekse (100 adet esas alınır) altına indirilmemelidir.
  • Krediye başvuran kişinin işletmesinin olduğu yerde ikamet ediyor olması gerekmektedir.
  • Krediye başvuran kişinin alacağı hayvanlarla birlikte diğer hayvanları da barındırma kapasitesi olan bir ağıla sahip olmalıdır.
  • Faaliyet gösterilen bölgede meralardan yararlanıyor olunmalı ya da mera kullanımına herhangi bir engel olmamalıdır.
  • Kişi yıllık yem ihtiyacının yüzde 50’sini yetiştirme imkanına sahip olmalıdır.

2534422-810x458.jpg

Üreticilerin bu kredi desteğinden faydalanabilmesi için aşağıda yer alan maddelerden en az 1 tanesini sağlıyor olması gerekmektedir:

A) Üreticinin meradan yararlanması;

B) Yıllık kaba yem ihtiyacının asgari yüzde 50’sini yetiştirmesi;

C) Üreticinin meradan yararlanması ve yıllık kaba yem ihtiyacının yüzde 50’sini yetiştiriyor olması;

D) Proje kapsamında alınacak olan hayvanların kendi işletmesinden çıkmamış olması gerekmektedir. Hayvan satmış olan kişiler tekrar aynı hayvanlar için projeden faydalanamaz.

E) Birinci dereceden akraba arasında alım/satım işlemleri projeden faydalanamaz.

İlginizi çekebilir...

4A ,4B, 4C, Emekli Maaşı Hesaplama ve Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım 2021?

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.