Erkekleri Tedirgin Eden Penis Kanseri Nedir?

Erkekleri Tedirgin Eden Penis Kanseri Nedir?

Penis kanseri, erkek üreme organı olan penisin hücrelerinde başlayan nadir bir kanser türüdür.

İki tür penis kanseri vardır:

1) organın yüzeyini kaplayan deri hücrelerinde oluşan skuamöz hücreli karsinom ve

2) Penisin tabanındaki hücrelerde oluşan bazal hücreli karsinom.

Penis kanseri, vücudun diğer bölgelerine kolayca yayılabileceği için tehlikeli bir hastalıktır. Aynı zamanda önemli deformiteye ve fonksiyon kaybına da yol açabilir. Bu makale penis kanserinin semptomlarını, nedenlerini, tanı testlerini ve tedavilerini kapsayacaktır. Penis kanseri belirtileri

Penis Kanseri Erken Belirtileri Nelerdir?

Penis kanseri vakalarının çoğu erken evrelerinde semptomlara sahip değildir ve bu da teşhis edilmesini zorlaştırır. Aşağıdakiler penis kanserinin bazı erken uyarı işaretleridir.

penis.jpg

Gelişmiş Semptomlar Nelerdir?

Daha ciddi bir penis kanseri veya yayılma vakasını gösterebilecek diğer belirtiler arasında şunlar yer alır:

Nedenler ve önleme

Skuamöz hücreli karsinomaya veya bazal hücreli karsinomaya neyin neden olduğu tam olarak bilinmemektedir. Çeşitli risk faktörleri penis kanseri ile ilişkilidir. En yaygın olanları şunları içerir:

Semptomlar genellikle ilk semptomlardan iki ila dört hafta sonra ortaya çıkar; bu, penisteki değişiklikleri, ağrıyı ve kanamayı içerebilir. Penis kanseri genellikle semptomları ile teşhis edilir. Penis kanserinin erken teşhisi sağlığınız üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Penis kanserinin nedenleri arasında diyabet, hemofili, orak hücreli anemi ve cüzzam gibi diğer tıbbi sorunlar yer alır.

Penis Kanseri Tedavisi Nedir?

Bu hastalığın tedavisi, penisin kanserli kısmını çıkarmak için ameliyatı içerebilir. Bunu radyasyon, kemoterapi veya her ikisi takip edebilir. Radyasyon ve kemoterapi genellikle vücudun diğer bölgelerine yayılmış (metastaz yapmış) olabilecek kalan kanser hücrelerini yok etmek için kullanılır. Radyasyon tedavisi genellikle lineer hızlandırıcılı harici ışın radyoterapisi ile desteklenir. Penil rekonstrüktif cerrahi tedaviden sonra gerekli olabilir ve diğer bölgelerden alınan dokuları veya şişirilebilir penil implantlar gibi prostetik cihazları içerebilir. Penis kanseri, vücudun diğer bölgelerine kolayca yayılabileceği için tehlikeli bir hastalıktır. Aynı zamanda önemli deformiteye ve fonksiyon kaybına da yol açabilir. Bu makale penis kanserinin semptomlarını, nedenlerini, tanı testlerini ve tedavilerini kapsayacaktır.

Penis kanseri tedavisi, penisin tamamının (penektomi) veya çevreleyen dokunun bir kısmının veya tamamının (kısmi penektomi) çıkarılmasını içerebilir. Ameliyatı genellikle bölgede kalan kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olmak ve kanserin geri gelmemesini sağlamak için radyasyon tedavisi izler. Ayrıca herhangi bir kanserli dokuyu çıkarmak ve/veya deformiteyi yeniden oluşturmak için birçok cerrahi prosedür vardır. Penis rekonstrüksiyonu diğer bölgelerden deri, doku greftleri, kemik, deri veya yapay cihazlarla yapılabilir. Penis kanseri, vücudun diğer bölgelerine kolayca yayılabileceği için tehlikeli bir hastalıktır. Aynı zamanda önemli deformiteye ve fonksiyon kaybına da yol açabilir. Bu makale penis kanserinin semptomlarını, nedenlerini, tanı testlerini ve tedavilerini kapsayacaktır. Penis kanseri tedavisi, penisin tamamının (penektomi) veya çevreleyen dokunun bir kısmının veya tamamının (kısmi penektomi) çıkarılmasını içerebilir. Ameliyatı genellikle bölgede kalan kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olmak ve kanserin geri gelmemesini sağlamak için radyasyon tedavisi izler. Ayrıca herhangi bir kanserli dokuyu çıkarmak ve/veya deformiteyi yeniden oluşturmak için birçok cerrahi prosedür vardır. Penis rekonstrüksiyonu diğer bölgelerden deri, doku greftleri, kemik, deri veya yapay cihazlarla yapılabilir. Aşağıdakiler, penis kanserini tedavi etmek için kullanılan en yaygın tedavilerdir:

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.