Solucan yemeye hazır mısınız? Özellikle Fitness vücut geliştirme sporu ile ilgilenenler dikkat

Solucan yemeye hazır mısınız? Özellikle Fitness vücut geliştirme sporu ile ilgilenenler dikkat

Fitness vücut geliştirme sporu ile ilgilenenlere müjde! kurutulmuş sarı un kurtlarının içindeki besin değerleri sizi şoke edecek. Avrupa Birliği (AB) üyeleri, kurutulmuş sarı un kurtlarının "yeni bir gıda" olarak pazarlanmasına izin verdiler.

Associated Press'in haberine göre Salı günkü karar, AB'nin gıda güvenliği kurumunun Tenebrio molitor böceğinin larvalarının yenmek için güvenli olduğunu söyleyen bilimsel bir görüşün bu yılın başlarında yayınlanmasının ardından geldi .

Önümüzdeki haftalarda un kurtlarını gıda olarak yetkilendiren bir düzenlemenin kabul edilmesi bekleniyor, bu da yakında 27 AB ülkesindeki market ve restoranlarda bulunabileceği anlamına geliyor.

AP'nin bildirdiğine göre , BM Gıda ve Tarım Örgütü, böcekleri "yüksek miktarda yağ, protein, vitamin, lif ve mineral içeren sağlıklı ve son derece besleyici bir gıda kaynağı" olarak nitelendiriyor .

AP'nin bildirdiğine göre solucanlar, protein açısından zengin bir atıştırmalık veya diğer yiyeceklerdeki bir bileşen olarak tamamen veya toz halinde yenebilir .

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.