EYT Yasası Çıktı mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlar Bu Habere Dikkat! Meclisten Geçebilir!

Emeklilikte yaşa takılanlar sorunu hâlâ gündemde yerini koruyor. Hükümetten EYT yasası için herhangi bir müjdeli haber daha gelmedi ancak TBMM’nin açılmasıyla birlikte EYT yasası için yeni kanun teklifleri ve soru önergeleri gelmeye başladı.

Prim gün süresini doldurmalarına rağmen yaş şartını yerine getiremedikleri için emekli olup aylık alamayan yüz binlerce kişi bulunuyor. Yine de hükümetten EYT konusunda olumsuz bir karşılık alınmıştı. Bu olumsuz cevabın üzerinden uzun zaman geçti, Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar bu süre zarfında gündemde yerlerini korudu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar artık hükümetin bir adım atmayacağını merakla bekliyor. Hükümet bu konuda en son EYT hakkında düşünmediklerini ve bu konuyla ilgili bir şeyler planlamadıklarını dile getirmişlerdi. Ancak vatandaşlardan konunun çözüme ulaştırılmasına yönelik talepler gelmeye devam etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yöneltilen soru önergesine henüz bir cevap vermedi. Geçtiğimiz dönemlerde bu konuyla ilgili tavrını koruyan ve emeklilikteki koşullardan herhangi birinin yerine getirilmemesi takdirde emekli olma şartlarının tamamlanmış olmadığını belirten Selçuk, “Yaşlılık aylığı yaşlı olunca alınır. Dolayısıyla EYT bekleyenlerin ortalama yaşı 48. Dünyanın hiçbir yerinde 48 yaş yaşlı olarak kabul edilmiyor." açıklamalarında bulunmuştu.

Çalışmaya Teşvik ile Sorun Çözülebilir

Emekli olabilmek için yaş bekleyen vatandaşların çalışmaya teşvik edilmesiyle EYT sorununun kalkacağı öngörülüyor. Erken emeklilik yerine fazla emeklilik maaşını vatandaşların daha çok tercih edebileceği iddia ediliyor. Bundan dolayı çok çalışanın çok prim aldığı ve primi yüksek olanların emekli maaşının da yüksek olacağı bir sisteme geçiş yapılarak vatandaşlar çalışmaya teşvik edilirse bu taleplerin azalacağı düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sgk Haberleri

Emekli Maaşlarına Tekrar Ek Zam Yapıldı
SGK, Bağ-Kur Emekli aylıkların Ek ödemelerin yatacağı tarih belli oldu!
Çalışan SSK, Bağkur emeklisine 5 bin TL prim ödemesi ne zaman yapılacak?
5.000 TL ikramiye ödemeleri başladı!
2000-2002-2004 Doğumlular İçin Emeklilikte Yeni Kapı Açılıyor! İşte Emeklilik Düzenlemesinin Detayları