Facebook, Akıllı Gözlüklerine Yeni Teknoloji Getiriyor!

Facebook, akıllı gözlüklerine hangi teknolojiyi getiriyor? Getireceği o yenilik nedir? Akıllı gözlüklerin detayları nelerdir? Soruların cevabı haberimizde.

Sosyal medya devi Facebook, uzun süredir akıllı gözlük teknolojisi ile uğraşıyordu. Sosyal medyacılığın yanı sıra, teknolojik alet üretimini de girişen Facebook, son olarak akıllı gözlük tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Bu akıllı gözlüğün en önemli özelliği ise sanal gerçekliği yansıtmasıydı.

Facebook, akıllı gözlükler üzerinde uzun süredir bir gelişme içerisindeyidi. Gözlüğe ekleyeceği son özellik ise dikkat çekiciydi. Gözlüklere son teknloloji olan ve telefonlarda da bulunan bir özellik eklemeyi tercih ettiler.

Eklenecek özelliğin adı yüz tanıma teknolojisyidi. Bu teknoloji çok da yeni değildi. Günümüz şartlarında hemen hemen her telefonda bulunan parmak okuyucu ve yüz tanıma teknolojisi artık gözlüklere eklenecekti. Bu sayede gözlüklerde kullanımı nasıl olacak sorusu merak konusu haline geldi.

Facebook, Akıllı Gözlüklerin Yeni Teknoloji Getiriyor

Facebook şirketinin kullanmış olduğu bu teknoloji aslında günümüz teknolojileri arasında çağ ve çığır açan bir yenilik değil. Gözlüğe eklenecek yeni yüz tanıma teknlolojisi ile kilit açma kapama ekranında ve çeşitli güvenlik seviyelerinde kullanılması planlanıyor.

Yüz tanıma teknolojisi şuanda da elimizdeki telefonlarda fazlasıyla mevcut durumda. Parmak okuma ve yüz tanıma teknolojisi günümüz için aşırı bir teknoloji değil.

Gözlüğe eklenecek yeni teknoloji açıklaması, başkan yardımcısı Andrew Bosworth tarafından dile getirildi.Üzerinde çalıştıkları bu yeni teknoloji ile farklı gözlük modellerinde de çalışması ön görülüyor.

Sosyal medya devi Facebook, son olarak Ray-Ban ile anlaşma sağlamış. Gözlüğün gelişimi için bu anlaşmanın gerekli olduğunu dile getirmişti.

İlginizi çekebilir...

Motorola'nın 3 Yeni Akıllı Saatin Tasarım Detayları Duyuruldu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Instagram Reels'e Para Ödenmeye Başlıyor mu? İşte Detaylar...
X (Twitter) herkese ücretli mi olacak? Elon Musk ölüyü bıraktı, dirinin peşinde!
Snapchat ChatGPT'ye rakip olabilecek mi?
Instagram çöktü mü? İnstagrama neden girilmiyor?