Muzun İnsan Sağlığına Yararları Nelerdir?

Muzun faydaları arasında kilo vermeye, obeziteyi azaltmaya, bağırsak hastalıklarını iyileştirmeye, kabızlığı gidermeye yardımcı olmak için ideal bir meyvedir. Muz diyeti birçok insanın kilo vermesine yardımcı oldu ve halk arasında popüler hale geliyor.

Muzların sindirimi kolaydır ve lif içeriği vücudunuzun onları işlemesini kolaylaştırır. Muz ayrıca vücuttaki sodyum seviyelerini dengelemeye yardımcı olan, kas kramplarını önleyen ve enerji seviyelerini artıran potasyum içerir. Kanser, diyabet, artrit, kalp hastalıkları ve iltihaplanma ile savaşmaya yardımcı olabilecek antioksidanlarla doludurlar. Sağlık pratisyenlerine göre hastalık riskinizi azaltmak için size yeterli besini sağlayacak besleyici bir meyvedir.

Muz, enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olan potasyum içerir.Muzların çok fazla doğal şekeri vardır, bu yüzden kolayca sindirilebilirler. Yatmadan önce bir muz yemek, uykunuzu iyileştirmeye ve kaygıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Hamile kadınlar, çocukta doğum kusurlarını önleyen folik asit içerdiğinden muz yiyerek fayda sağlar.

Kan inceltici kullanan kişiler, kan pıhtılaşmasını normalleştiren yüksek miktarda pektin içerdiğinden muz da yiyebilirler. Muz, kabızlığı gidermeye yardımcı olan lif bakımından yüksektir.

Dondurma mükemmel bir yaz ikramıdır, ancak kilo vermeniz gerekiyorsa, kendi az yağlı versiyonunuzu yapmak daha iyidir. Bu tarif, vanilya yerine temel aroma olarak bir muz kullanır, bu nedenle sağlıklı bir alternatiftir ve tadı hala gerçek gibi.

Muzun Lif İçeriği - Bir orta boy muz 3.1 gram lif içerir.

Muz, iyi bir çözünür ve çözünmez lif kaynağıdır. En büyük yüzdesi, açlığı azaltarak kilo kaybını destekleyen, kan şekeri seviyelerini düzenleyen ve bağırsaktan kolesterol emilimini azaltan çözünür liflerdir.

Ayrıca sindirim sisteminde safra asitleri ile bağlanarak. Bu bağlanma işlemi, kolesterol seviyelerinin düşük tutulmasına yardımcı olan fazla safra asitlerini ortadan kaldırır. Diğer bir faydası ise liflerin suyu emmesi ve dışkıyı yumuşak ve kolay geçmesini sağlayan eliminasyonun hızlı gerçekleşmesidir. Çözünür lif, yiyeceklerden şeker emilimini yavaşlatır ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Amerikan Kanser Derneği'ne göre, muzlar, laboratuvar deneylerinde kanser hücrelerinin büyümesini engellediği gösterilen bazı mantar öldürücü maddeler içerir. Birçok çalışma, muzların yalnızca kanser hücrelerini yok etmeye değil, aynı zamanda gelecekteki büyümeyi önlemeye de yardımcı olduğunu göstermiştir.

Bir dahaki sefere alışveriş listesi yaptığınızda, üzerine biraz organik muz atın. Sadece sağlık açısından pek çok faydası olan uygun fiyatlı ve kullanışlı bir meyve olmakla kalmaz, aynı zamanda kilonuzu da kontrol altında tutarlar. Organik muz, kanser önleyici ve iltihap önleyici faydaları olan polifenoller içerir ve sindirim sistemi sağlığınızı düzenleyerek kötü maddeleri vücudunuzdan uzak tutar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri

Mangallık Et Terbiyeleri Yemek Tarifi
Bisküvili Yaz Pastası Tatlı Tarifi
Starbucks tahıllı peynirli poğaça tarifi nasıl yapılır? Lezzetli, besleyici olması için ekstra öneriler
Doğal Şeftalili İrmik Tatlısı Tatlı Tarifi! Şeftalili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Erişte çorbası tarifi, Erişte çorbası nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır ve lezzeti artırmak için öneriler