EYT, SGK, SSK, Bağkur emeklileri, Memur emeklileri intibak ve 3 maaş avans müjdesi

EYT, SGK, SSK, Bağkur emeklileri, Memur emeklileri intibak ve 3 maaş avans müjdesi

Emekli vatandaşlarımızı sevindirecek gelişmeler yolda. Ocak ayında SSK ve Bağ kur emeklileri için müjdeler geliyor. Talepler tek tek verildi. 3 maaş ve intibak zammı istendi… 2023 seçim hazırlıklarına başlayan AK Parti, bu kapsamda önemli bir rapor hazırladı.

2023 seçim hazırlıklarına başlayan AK Parti, bu kapsamda önemli bir rapor hazırladı. Yaz boyunca sahada olan milletvekilleri, MKYK üyeleri ve AK Parti teşkilatı, vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek raporlaştırıp Genel Merkez’e iletti. Vatandaşlardan gelen eleştirilerin 20 başlıkta toplandığı rapor, yarınki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

EYT VE ERKEN YAŞTA EVLİLİK MASADA

Raporda, vatandaşların ekonominin yanı sıra, mülteci meselesi, yargılama süreçlerinin uzun sürmesi, sosyal medyadaki bilgi kirliliği, kadın cinayetleri, EYT, erken yaşta evlilikten doğan mağduriyet ve seçmen kimliklerine yönelik yapılan bazı tanımlamalarla ilgili (Kürt seçmen, Alevi seçmen gibi) sıkıntıları dile getirdiği ifade ediliyor. 

YENİ YOL HARİTASI HAZIRLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, AK Parti’nin tüm bu eleştirilerle ilgili yeni bir yol haritası hazırlaması planlanıyor. Meclis’in açılmasının ardından yargı reformu, gıda enflasyonuna karşı atılacak adımlar, dezenformasyonla mücadele yasa teklifi çalışmalarını hızlandıran AK Parti’nin, özellikle erken yaşta evlilikten doğan mağduriyet ve EYT gibi konuları yeniden değerlendirmeye aldığı öğrenildi.

Emeklilerin yüzlerini güldürecek müjdeler gelmeye başladı. Yakın zamanda enflasyon zammı ve çift bayram ikramiyesi alan emekliler için bir müjde daya yolda. Ocak ayında yüzler gülecek. Zammın yanında birçok fırsat emekliler için geliyor.

SSK ve Bağ kur emeklilerinin gözü açıklanacak enflasyon verilerinde. Enflasyon verilerine göre maaşlara yapılacak zam oranları belirlenecek. Yeni yıla bu kadar az bir vakit kalmışken uzmanlar tarafından tahminler açıklanmaya başladı. Ek gelir için bekleyen emekliler bütçelerini rahatlatacak bir zam istiyor. Öte yandan emekli sandıkları ve dernekler taleplerini de şimdiden teker teker açıkladı. 13 milyon emekli vatandaşımızın refah seviyesini iyileştirecek talepler verildi. Bu talepler toplu taşımadan, intibak zammına kadar birçok alanda. Eğer talepler onaylanırsa emeklilerin sadece maaşlarında önemli bir iyileşme olmayacak aynı zamanda sosyal hakları da genişleyecek. Şimdi ise gözler hükümetten gelecek cevapta…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

EMEKLİLERİN HAYATINI İYİLEŞTİRECEK 17 TALEP

Emeklilerin sevinçte bu sefer yüzleri gülecek. Emekli haklarını genişletilmesi için 17 talep teker teker açıklandı. Gözler hükümete döndü. Ocak ayı enflasyon zammından önce dernekler ve kurumlar bir araya gelerek emekli haklarını savundu.

Verilen taleplerse emeklilerin sadece maaşlarını kapsamıyor. Ayrıca tatil, ulaşım gibi birçok alanda kolaylık getiriyor. Eğer talepler kabul görürse salgın yüzünden zorluk çeken emekliler de rahatlamış olacak. Zor zamandan geçen emeklilere ilaç gibi gelecek olan bu taleplerse şu şekilde;

  • Taleplerden biri emekli vatandaşlar için indirimli tatil
  • Ek ödeme ve avans konuları yıllardır derneklerin gündemindeydi bunlar bir kez daha hükümete iletildi
  • Yüzdeli zam yerine seyyanen zamlar
  • Ek ödemeler de artış. Ek ödeme oranlarının maaşın %9 ila %10’una kadar yükseltilmesi ya da asgari geçim indirimiyle eşitlenmesi talep edildi.
  • 2000 yılı sonrasında emekli olan kişiler için intibak düzenlemesi talep edildi
  • Memur emeklileri arasında olan kurum kaynaklı emekli maaş farklarının kapatılması

Bu talepler arasında en çok öne çıkanlar da şüphesiz 3 maaş avansı ve intibak oldu. Emekliler istediklerini ve taleplerini teker teker sıraladı. Eğer emeklilerin talepleri yerine getirirse ek gelirlerde kayda değer bir artış olacak. Bu da emekli vatandaşların hayat kalitesini eskisine göre oldukça artıracak. Konuya dair gelişmeler ise emekli dernekleri tarafından yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
57 Yorum