SGK, SSK, BağKur, Emeklilerine müjde! En düşük emekli aylığı asgari ücret gibi 2800 TL…

SGK, SSK, BağKur, Emeklilerine müjde! En düşük emekli aylığı asgari ücret gibi 2800 TL…

Emeklileri sevindirecek son dakika zam haberi gelmeye başlıyor. Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek haber de en çok yüzü gülecek olanlar en düşük emekli aylığı alanlar olacak. Emekliyi sevindirecek son dakika zam haberinin detayları haberimizde

Ocak ayında açıklanmasını planlanan emeklilere zam haberinin detayları netleşmeye başlıyor. En düşük emekli aylığı alan emekliler için 1400 TL zam yapılacağı dedikoduları dolaşmaya başladı. Peki emeklilere bu kadar yüksek zam verilecek mi?

Koronavirüs pandemi salgını nedeni ile milyonlarca vatandaş gıda, sağlık, barınma ve diğer ihtiyaçlar da hayat pahalılığı gibi bir çok konuda zorluk yaşıyorlar. 2022 yılını sayılı günler kala ssk, bağ-kur emeklisinin yüzünü güldürecek zam haberi dikkat çekmeyi başardı.

Emekli sandığı Memur emeklisinin yıl sonu gelmeden erken zam haberleri ile sevinmişti. Şimdi ise yıl sonu yaklaşırken emekliye iyi haberler gelecek gibi gözüküyor.

Pandemi salgını döneminde milyonlarca vatandaşa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destekler açıklandı. Daha önce ise 1000 TL altında emekli aylığı alan emekliler için en düşük emekli aylığı 1500 liraya çıkartıldı.

TÜED’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup ile en düşük emekli aylığının asgari ücret ile eşitlenmesi talebinde bulunmuştu. Bundan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği karar emeklinin yüzünü güldürecek.

TÜED Başkanı Kazım Ergün: 2022’de En Düşük Emekli Aylığı Asgari Ücret…

TÜED Başkanı Kazım Ergün yaptığı açıklamada, “Asgari ücretin, vatandaşın asgari yaşamını idame ettirilmesi için her yıl belirlendiğini, emeklilerin de asgari yaşam şartları için en düşük asgari ücret seviyesinde aylık alması gerektiğini belirtti. Söz konusu talep hayata geçirilirse en düşük emekli aylığı, 2022 yılında belirlenecek asgari ücret ile birlikte yüksek tutarda zamlanmış olacak.” dedi

Emekli Aylıklarına Ne Kadar Zam Olacak?

Her yıl ocak ve temmuz aylarının ilk günlerinde açıklanan emekliye zam haberi yılda 2 defa yapılmakta. 2000 yılı öncesi SGK, SSK emeklileri en düşük 2,420 lira emekli aylığı alırken, 2624 liraya yükseltilmişti. En düşük Bağkur emekli aylığı ise, 1,763 lira dan, 1,912 liraya yükseltildi.

Hükümet TÜED’in yazdığı mektuba cevapsız kalırsa eğer, emeklilere yapılacak zam miktarı TEFE-TÜFE oranın da 15 milyon emekliye zam yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum