SGK’da Unutulan Milyonlarca Ödeme Geri Alınabiliyor! E-Devlet Üzerinden Destek Ödemesi Sorgulanabilecek...

SGK’da Unutulan Milyonlarca Ödeme Geri Alınabiliyor! E-Devlet Üzerinden Destek Ödemesi Sorgulanabilecek...

SGK’da unutulan ödemeler milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Haberi duyanlar ise SGK’da unuttuğu ödemesi olup olmadığını merak ediyor. Her yıl milyonlarca kişi farklı kategorilerden geri ödemesiz destek alabiliyor. Çalışan ya da çalışmayan her türlü vatandaşların alabildiği bu ödemeleri unutanlar nasıl geri ödeme alabilirler? SGK’da unutulan paralar nasıl alınır?

Milyonlarca vatandaşın unuttuğu SGK ödemeleri geri alınabiliyor. Haberi duyan vatandaşların unuttuğu bir destek ödemesi olup olmadığı ise E-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Her yıl milyonlarca kişinin birçok farklı kategoriden faydalandığı destek ödemeleri unutulmuş olsa dahi geçmişe dönük olarak alınabiliyor. E-devlet destek ödemeleri sorgulama ekranında geçmişe dönük unutulan ödemeler anında kullanılabiliyor.

Unutulan Paralar SGK’da Birikiyor

Devlet sosyal destek ödemeleri kapsamında vatandaşlara her yıl ödemeler yapıyor. E-devlet üzerinden sorgulanan bu ekranda birçok vatandaş SGK ödemelerini almayı unutabiliyor. Ancak endişe edilecek bir durum yok. Çünkü unutulan ödemeler SGK üzerinde birikmeye devam ediyor. Vatandaş dilediği zaman E-devlet destek ödemeleri sorgulama ekranı üzerinden alacağı ödemesi olup olmadığını 7/24 kontrol edebiliyor.

Yapılan Destek Ödemeleri Neler?

Hükümet tarafından sağlanan destek ödemeleri birçok farklı kategoride kullandırılıyor. Vatandaşların SGK hesaplarında biriken bu ödemeler ise şöyle kategorilendiriliyor:

  1. Cenaze Yardım Ödemesi
  2. Doğum Parası Ödemesi
  3. Yol Yardımı Ödemesi
  4. Kreş Yardımı Ödemesi
  5. İş Görememezlik Ödemesi
  6. Eğitim Desteği
  7. Süt Parası Ödemesi
  8. Bakıcı Ödemesi
  9. Çeyiz Destek Ödemesi
  10. Doğum İzni Ödemesi
  11. Emekli Olmayanlara Toplu Prim Ödemesi

Unutulan Destek Ödemeleri Nasıl Sorgulanır?

Daha önce başvuru yapıp onaylana ve alınması unutulan ödemeler E-devlet destek ödemesi sorgulama ekranından sorgulanmaktadır. E-devlet kapısına şifre ile giriş yapıldıktan sonra SGK sorgulaması yapılmalıdır. SGK şahıs ödemeleri sorgulamasında ekrandan giriş yaptıktan sonra ödenecek olan destekler yer almaktadır. Bu sorgulama ekranından kişinin adına yatırılan bir ödeme olup olmadığı dakikalar içerisinde sorgulanmaktadır.

Binlerce Kişinin Destek Ödemesi SGK Hesaplarında!

Basın tarafından yapılan çağrılar sonrasında destek ödemelerine milyonlarca vatandaş başvuruda bulunmuştu. Ancak yapılan başvurular sonrasında devlet ödemeleri yatırsa da binlerce vatamdaş bu ödemeleri almayı unuttu. Alınmayan ödemeler ise SGK hesaplarında birikmeye başladı.

İlginizi çekebilir...

Emekli Maaşlarında Bu Zam Modeli Konuşuluyor...

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.