SSK, SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjdeli Haber! Emekli Maaşlarında Bu Zam Modeli Konuşuluyor..

SSK, SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjdeli Haber! Emekli Maaşlarında Bu Zam Modeli Konuşuluyor..

Milyonlarca vatandaşın hayali olan emeklilik maaşında yeni zam modeli dikkat çekti. Milyonlarca SSK, SGK ve Bağkur’lu vatandaşı ilgilendiren bu haberde Türkiye Emekliler Derneği’nden açıklama geldi. Yüzdeli yerine seyyanen zam ve aylıkları artıran yeni bir hesaplama modelinin uygulanacağı açıklandı. İşte tüm detaylar...

Türkiye’deki vatandaşların çalıştıktan sonraki hayalleri olan emeklilik maaşına yeni bir zam modeli getirildi. SSK, Bağkur ve SGK’lı vatandaşların ilgisine çeken bu habere göre seyyanen zam uygulanacak. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından yapılan açıklamada ‘Yüzdeli yerine seyyanen zam ve aylıkları arttıran bir hesaplama modeli’ uygulanacağı bilgisi verildi. Peki TÜED Başkanı Kazım Ergün seyyanen zam modeline ilişkin hangi açıklamaları yaptı? Seyyanen zam nedir?

‘Emekliler Refahtan Pay Almalı’

Türkiye Emekliler Derneği’nin Başkanı Kazım Ergün, emekli, maaşlarına yönelik 2 farklı çağrıda bulundu. SSK ve Bağkur emeklilerine TÜFE’ye endeksli yüzdeli zamlar yerine seyyanen zam verilmesi gerektiğini savundu. Bu isteğini ise şu şekilde dile getirdi:

“5510 sayılı Kanun’un 55. maddesi değiştirilmeli ve seyyanen zamlar ile birlikte refahtan da pay verilmelidir.”

İntibak Çağrısı Yaptı

Emekli maaşlarında uygulanan hesaplama yönteminde seyyanen zam kullanılmasını öneren Kazım Ergün, intibak çağrısında bulundu. Bu çağrıya ilişkin olarak ise şöyle konuştu:

“Çalışılan dönemler için tek bir aylık hesaplama sistemi getirilmeli. Sigortalı olarak çalışılan süre uzadıkça emekli aylıklarını artıran yeni bir hesaplama modeli olmalı. Karma sisteme göre bağlanan emekli aylıkları arasında oluşan farkın giderilmesi amacıyla da eşit aylık taksit ödenmesi için intibak yapılmalı.”

Bu ay zamlı olarak maaşlarını alacak olan SSK, SGK ve Bağkur emeklileri de ücret farklarının giderilmesi için intibak yapılmasını istiyorlar.

Seyyanen Zam Nedir?

Arapça kökenli olan seyyanen kelimesi, ‘eşit miktarda’ anlamını taşımaktadır. Seyyanen zam ise tüm çalışanlara eşit miktarda zam yapılması anlamına gelmektedir. Yani belli bir çalışan grubuna yüzdelik olarak değil, eşit miktarda zam yapılması gerektiğini savunmaktadır. Yüzdelik zamda herkes kendi maaş miktarına göre zam alırken, seyyanen zamda herkes aynı miktar zammı alır.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum