Son Dakika Haberi: SSK ve Bağkur Emeklilerine Tam 355 TL İntibak Ödemesi Yapılacak

Son Dakika Haberi: SSK ve Bağkur Emeklilerine Tam 355 TL İntibak Ödemesi Yapılacak

Türkiye’deki milyonlarca emekli her yıl gelecek olan zamları ve maaş iyileştirmelerini merak ediyor. Bankaların arasındaki promosyon yarışı, ikramiyeler emeklilerin yüzünü güldürürken yeni bir müjdeli haber geldi. Emeklilere 355 TL ekstra intibak ödemesi yapılacak. İşte detaylar...

İntibak Yasası Çıkabilir!

SSK ve Bağkur emeklileri intibak için yasa çıkmasını bekliyorlar. Eğer yasa çıkarsa, intibak ödemesi alacaklar. Söz konusu intibak yasası hayata geçerse 50 TL ile 355 TL arasında intibak ödemesi alınabilecek.

Emekliler kurum kaynaklı maaş farkının ek ödemeyle giderilmesi için intibak yasasının çıkmasını bekliyor. Söz konusu yasa çıkarsa, kurumlarındaki maaş farkının giderilebilmesi için 50 TL ile 355 TL arasında intibak ödemesi verilecek. Talebin hayata geçirilmesi durumunda aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında olan maaş farkı ek ödeme ile giderilecek. Böylelikle emekli maaşları arasındaki farklar ortadan kaldırılmış olunacak.

5 Milyon Emekli Faydalanabilir

2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşlar için intibak yasası gündemdeki yerini koruyor. SSK ve Bağkur emeklileri için yasa çıkması beklenirken, memur emeklileri de gözlerini toplu sözleşmeye çevirdi. Memur emeklileri için yapılacak olan intibak sözleşmesi görüşmeleri Ağustos ayında taşınıp karara bağlanacak.

İlginizi çekebilir...

Finansbank Kolları Sıvadı! 9 Ay Ertelemeli, 36 Vade ile Düşük Faizli Kredi Destek Paketini Bugün Açıkladı!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.