Google, kullanıcılarını izinsiz olarak gizli sekmede takip etme suçundan yargılanacak

Google, kullanıcılarını izinsiz olarak gizli sekmede takip etme suçundan yargılanacak

Google gizli sekmede kullanıcıları takip ettiği için yargılanacak. Google neden yargılanıyor? Google gizli sekmesi naısl kullanılır? Tüm detaylar haberimizde.

Teknoloji devi Google, internetimizin ve bilgisayarımızın neredeyse tamamının sahibi diyeibliriz. Çünkü kullanmak olduğumuz arama motorundan tutun da tarayıcısına kadar hepsi Google şirketi tarafından geliştirildi. Tüm bu geliştirmelere rağmen şirket yine bir dava olayıyla karşı karşıya kalıyor. Kullanıcılar için özel olarak oluşturduğu Google Chrome tarayıcısında bulunan bir özellikten dolayı davalık oluyor. Olayın özü ise haberimizin detaylarında. Okumaya devam edin.

Google Davalık Oluyor

google-chrome-gizli-sekme.jpg

Google'ın kullandığımız tüm bilgisayar ve internet ortamında adı bulunmaktadır. İnternetin kısaca sahibidir diyebiliriz. Bu zenginliğine rağmen Google, şuanda bir suçtan dolayı yargılanacak. Google Chrome tarayıcısını hepimiz biliyor, gerek telefonlarda gerekse bilgisayarlarda her gün kullanıyoruz. Burada Google Chrome'un bize sunduğu ek bir özelliği olan Gizli Sekme'yi zaman zaman kullanmaktayız. Bu sekmeden aradığınız içerikler sizin tarayıcı geçmişinzde gözükmemektedir.

İddia edilen özellikle birlikte burada aradığınız içerikle geçmişe yanısımıyor. Dolayısıyla internette iz bırakmadan gezinebiliyorsunuz. Böylece herhangi bir veri toplanmıyor ve arkanızda iz bırakmıyorsunuz.

Google Gizli Sekmede Veri Topladığı İddiasıyla Davalık Oluyor

chrome-gizli-sekme-min.png

Bu sekmenin bize sunulan özelliği kullanmak en doğal hakkımızdır. Gizli Sekmeyi kullanan kullanıcılar burada iz bırakmadıklarını ve verileri kullanmadıklarını bilirler. Ancak işin gerçeği öyle mi?

Bir iddia Google, Gizli Sekme'de kullanıcıların veirlerini gizli olarak topladığıdır. Bu iddayla birlikte Google bir davaya hazırlanıyor. Oysaki bizlere sunduğu bu özellik ile herhangi bir veri toplanmasının ve kullanıcının bilgilerine dokunmaksızın gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ancak işin gerçeğinin bu şekilde olmadığını er ya da geç anlıyoruz diyebiliriz.

Zaten bundan öncesinde de Facebook ve bunun yanı sıra WhatsApp gibi uygulamar da gizlilik politikası ihlalleri ve veri hırsızlığından dolayı yargılama sürecinden geçmiştirler. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz teknolojik durum, bizlere gösterilenden çok farklı boyutta işlenmektedir.

İlginizi çekebilir

Merakla beklenen Oppo F19 Pro ve F19 Pro+ modelleri tanıtıldı! Fiyatı belli oldu!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.