Twitter sonunda yola geldi: Türkiye'ye temsilci atayacak!

Twitter sonunda yola geldi: Türkiye'ye temsilci atayacak!

Uzun süredir Türkiye ile anlaşma konusunda direnen Twitter, sonunda elini uzattı. Bant daraltma politikasını uygulayacağım süreç yaklaştığından dolayı geri adım attı. Twitter ne zaman temsilci atayacak? Tüm detaylar haberimizde.

Sosyal medya platformlarının en çok kullanıcısına sahip olan uygulamalardan biri olan Twitter, ülkemizde günlük olarak 1 milyon erişim sağlamaktadır. Bu kadar fazla kullanıcıya sahip olan bir platform için bu anlaşmayı es geçmek olmazdı. Geçtiğimiz yıllardan beri ülkemizin uyguladığı polittikalar kapsamında, tüm sosyal medya şirketleri Türkiye'de temsilci bulundurmak zorundaydı.

Temsilci atamayan şirketler için çeşitli yaptırımlar söz konusuydu. Öncelikle para cezası alacak, daha sonra reklamlarını yapamayacak ve en sonunda bant genişliği daraltılarak girişler azaltılacaktı. Tüm bu çerçevede temsilci atamayan şirketler sert bir durumla karşı karşıya kalacaktı.

Gelen yeni bilgilere göre artık Twitter platformu da Türkiye'ye temsilci atamayı kabul etti. Son süreç olarak bant genişliği politikası kalmıştı. Az bir süre kala bu anlaşmayı kabul ederek ülkemizin uyguladığı politikayı böylece kabul etmiş oldu. 

Bir süredir Türkiye'den reklam alamıyordu

0x0-twitter-temsilci-atiyor-1616131222350.jpeg

Twitter zaten bir süredir ülkemizde reklam yayınlayamıyor ve alamıyordu. Dolayısıyla ilk 2 aşamayı es geçerek bu raddeye kadar gelmişti. Son durum ise bant genişliği daraltması olacaktı. Eğer bu durumu da es geçmiş olsaydı artık Türkiye'deki 1 milyon kullanıcı hayal olacaktı. Dolayısıyla bu kadar erişimi göz ardı etmeyen Twitter şirketi geri adım ve anlaşmayı kabul etti. Önceki para cezaları ve yaptırımları da ödemek zorunda kalacak.

Bakanlıktan açıklama geldi

Twitter platformu ile anlaşmaya varıldığı konusunda bakanlıktan resmi açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan yaptığı açıklamada ''Artık Twitter'da ülkemizde temsilci bulunduracak!'' ifadelerine yer verdi.

0x0-sosyal-medya-platformu-twitter-turkiyeye-temsilci-atayacak-1616189124410.jpeg

Öte yandan 1 Ekim 2020 yılında yürürlüğe giren sosyal medya kanunu, tüm platformları kapsamaktadır. Dolayısıyla ülkemizin kanunlarına uymayan sosyal medya mecralara için çeşitli yaptırımlar söz konusu olacaktır.

İlginiz çekebilir

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.