Netflix, Squid Game dizisine dair gözden kaçan detaylar! Birbirinden ilginç detaylar…

Netflix, Squid Game dizisine dair gözden kaçan detaylar! Birbirinden ilginç detaylar…

Netflix’in en popüler dizileri arasında yer alan Squid Game dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin izlediği dizi ilginç detayları ile dikkat çekiyor. Squid Game dizisinin yaratılış aşamasından oyunların içeriğine kadar süren detayları sizler için araştırdık. Squid Game dizisinin detayları…

Güney Kore yapımı Squid Game dizisinin kaderi Netflix’te yayınlandığı gün değişti. Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından takip edilen dizi, küçük detayları ile büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Gerilim ve şiddet sahnelerinin yoğun bir şekilde aktarıldığı yapım, sürükleyici olması nedeniyle nefes kesiyor. Heyecan dolu sahnelerdeki gözden kaçan detaylar ise diziye yepyeni bir gözle bakmanızı sağlayacak.

*Sguid Game dizisinin ana karakteri Gi-Hun üzerinden detaylar aktarılıyor. Gi-Hun’un kızına aldığı hediye kutusu ile oyuncuların küllerinin konulduğu kutunun aynı olduğu görülüyor. Yarışmalarda hayatını kaybeden oyuncuların bedenleri yakılıyordu. Ölümleri sayesinde Gi-Hun yarışmayı kazandı.

* Squid Game dizisinin en etkili yönü farklı oyunlar sunması oldu. Oyuncuların ilk bölümde kaldıkları büyük alanda tüm oyunlarla ilgili detayların duvara yansıtıldığı görülüyor. Lakin, kimse bunu fark edemiyor.

*Ji-ho tarafından incelenen oyuncu listesinde Gi-Hun 2. sıradaki oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Gi-Hun’un oyunları kazanacağına dair ipucu veriliyor.

*Gi-Hun ve kızı arasındaki ilişki dizinin ana temelini oluşturuyor. Son oyun öncesinde Gi-Hun biftek yemek istiyor. Aynı şeyi doğum gününden öncede yapıyordu. Kızı, babasının oyunları kazanacağına dair seyirciye mesaj aktarıyor.

*Yöneticinin kimliğine dair ipuçları 6. bölümde verilmişti. Jun-ho’nun kardeşi rolünde karşımıza çıkan Lee-Byung-hun hakkında fiziksel özellikler aktarıldı. Lakin, Jun-ho’nun kardeşi olduğunu kimse bilmiyordu.

*Ali’nin ölümüne dair bilgiler 2. bölümden itibaren verilmeye başladı. Ali’nin misketi çalması ile başlayan süreç ölümüyle sonuçlandı. Çaldığı şeyin bedelini hayatı ile ödedi.

*Deok-su’nun nasıl öleceğinin bilgisi de önceden verilmişti. Köprüden ikinci düşüşünde öldü. Oyuna girmeden öncede köprüden atlamak zorunda kalmıştı. Su sayesinde hayatta kalmış ve oyunlara katılabilmişti.

*Karakterlerin hayatları ile ölümleri arasında trajik bağlar bulunmaktadır. Sae-byeok’un ölüm şekli ile geçmişini hatırlatır. Anne ve babasını kurtarmak için tehdit ettiği adamın boynuna bıçak dayamıştır. Ölümü de boynunun bıçakla kesilmesi sonucu olur.

*Sang-woo’nun ölüm hikayesi de 2. bölümde belirlenmiştir. Yağmur altında Sae-byeok'u bıçaklar. Eve döndüğünde ise küvette intihar eder. Sırılsıklam olmuştur ve bıçağı aynı yere saplamıştır.

*Jun-ho 3. bölümde sürücüyü öldürerek denize atmıştır. 8. bölümde ise kardeşi benzer bir son yaşar. Oyuncuların hatalarının bedelini aile yakınları öder. Geçmiş peşlerini bir türlü bırakmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.