The Queen’s Gambit Konusu ve Popülerliği

The Queen’s Gambit Konusu ve Popülerliği

Netflix platformunun orijinal yapımı olan The Queen’s Gambit dizisi uzun süre boyunca ilk 10’dan düşmedi. Global anlamda büyük yankı uyandıran yapımı sizler için inceledik. ABD üretimi olan dram kategorisindeki dizide öksüz bir kızın hayat hikayesi işleniyor. Hayatın başında kaybedenken, sonunda Dünya’da tanınan ve kazanan biri olabilir misiniz?

The Queen’s Gambit Nasıl Oluşturuldu

Walter Tevis’in 1983 yılında yayınlanan The Queen’s Gambit kitabından uyarlanan dizi 1950 - 1960 arasında geçiyor. Elizabeth Harmon adındaki genç öksüz başrolün Dünya’nın en iyi satranç oyuncusu olmak adına çıktığı yolda alkol ve ilaç bağımlılıkları dikkat çekiyor. Elizabeth’in 8 yaşında başlayan öyküsü 22 yaşında son buluyor. Netflix’in bu mini dizisi tek sezon 7 bölümden oluşmakta. Başrolü Anya Taylor-Joy oynarken, Scott Frank yönetmenlik koltuğunda.

The Queen’s Gambit’in Başarıları Ne?

IMDb tarafından 8.7 puana erişen dizi, 53 ülkede gösterimde. Türkiye’den erişilen Netflix platformunda günün en çok izlenenlerinde uzun süre yer alan dizide küçük dahinin satranç öyküsü dramla birlikte işleniyor. Dizinin 7. Bölümü olarak bilinen End Game IMDb platformunda 9.4 alarak ne kadar kaliteli bir yapım olduğunu gözler önüne seriyor. Dünya genelinde otoritelerin tam not verdiği dizi 8.5’tan daha düşük puan almadı.

The Queen’s Gambit Değerlendirmesi

Dizinin konu aldığı oyun satranç ve satrançta açılışlar çok değerli. Bu sebeple dizinin ilk açılışı da o kadar değerli bir şekilde yapılıyor. Oyuncu seçimlerinin doğruluğu ve oyuncunun karakterle özdeşleşmesi sonucunda bir yandan ABD – Sovyetler arasındaki soğuk savaşa dokundurmalar mevcut. Ana karakterin öksüzlükten, hırsla ve belirli kurtarıcı bulduğu ilaç, alkol gibi yardımcılarla ne kadar ileriye gidebileceğini konu alan yapım bir solukta sona eriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.