ABD, Japonya ve Güney Kore'den Kuzey Kore konusunda işbirliğine devam kararı

ABD, Japonya ve Güney Kore'den Kuzey Kore konusunda işbirliğine devam kararı

Japonya Milli Güvenlik Danışmanı Shigeru Kitamura, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Güney Kore Milli Emniyet Danışmanı Suh Hoon'un telekonferans aracılığıyla bir röportaj gerçekleştirdikleri bildirildi. Kuzey Kore konusunda işbirliğini sürdürmede mutabık kalan.

Japonya Milli Güvenlik Danışmanı Shigeru Kitamura, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve Güney Kore Milli Emniyet Danışmanı Suh Hoon'un telekonferans aracılığıyla bir röportaj gerçekleştirdikleri bildirildi.

Kuzey Kore konusunda işbirliğini sürdürmede mutabık kalan üçlünün takriben 1 saat süren görüşmesinde Kuzey Kore sorununun çözümüne yönelik Washington-Pyongyang diyaloğunun öneminin vurgulandığı öğrenilirken, hem Kuzey Kore kadar kaçırılan Japon vatandaşları sorununun da ele alındığı belirtildi.

Son kıtalararası balistik füze denemesini Kasım 2017'de gerçekleştiren Kuzey Kore, geçen ay iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin kuruluşunun 75. yıldönümü sebebiyle Pyongyang'da askeri geçit töreni düzenlemiş, törende sergilenen silahların son teknoloji balistik füzeler olabileceği yorumları uluslararası kamuoyunda endişeye yol açmıştı.

Burak Ersoy
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.