Belçika'da 11.5 tonluk uyuşturucu operasyonu

Belçika'da 11.5 tonluk uyuşturucu operasyonu

Belçika polisi, 1 Ekim'de başlattığı uyuşturucu operasyonu zarfında bugün 11.5 ton saf kokain ele geçirdi.

Belçika polisi, 1 Ekim'de başlattığı uyuşturucu operasyonu zarfında bugün 11.5 ton saf kokain ele geçirdi. Belçika Federal Savcılığından yapılan açıklamada, Anvers ve Limburg Bölgesi Narkotik birimleri ve gümrük ekipleri göre 1 Ekim'de Latin Amerika ile Belçika aralarında faal büyük bir şebekenin takibine başlandığı belirtildi. Haftalar süren peşine düşüp takip dahilinde Zeebrugge'ye kadar ticari bir gemide konteyner içinde getirilen 11.5 ton saf kokainin Hollanda sınırındaki bir şirkete teslim edilmek üzere Belçika'ya sokulduğu açıklama edildi. Söz konusu kabahat şebekesine karşın daha önce düzenlenen operasyonlarda yakalanan 5 kişiyle birlikte şu başlıca değin 22 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bugüne dek aynı işlem zarfında yakalanan saf kokainin toplam 14.5 tonu bulduğu, yakalanan kokainin kilo başına 30 bin Euro değeri ile ortalama 450 milyon Euroluk bir piyasa değerine sahip olduğu ifade edildi.
Söz konusu suç örgütüne karşın operasyonların ilgili işletme, ambar ve ofislerde aramalar yapılarak sürdürüleceği açıklandı.

Mustafa Ulusoy
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.