Biden, Pennsylvania’da Trump’ı geçti

Biden, Pennsylvania’da Trump’ı geçti

ABD'de ülkeyi 4 sene her tarafında yönetecek yeni ad belirsizliğini koruyor.

ABD'de ülkeyi 4 sene her tarafında yönetecek yeni ad belirsizliğini koruyor. Cumhuriyetçilerin adayı ve mevcut Başkan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden arasında süren kıyasıya mücadelede adaylardan hiçbiri demin 270 temsilci sayısına ulaşamadı. Seçimin sonucunu salıncak eyaletlerin belirleyebileceği öngörülürken, Biden 20 vekil sayısına sahip Pennsylvania'da Trump'ın önüne geçti. Biden, Pennsylvania'da 3 milyon 295 bin 304 oya ulaşırken, Donald Trump ise 3 milyon 289 bin 717 oy kazandı.

Son verilere göre, Biden'ın vekil sayısı 264, Trump'ın delege sayısı ise 214 oldu.

Biden, Georgia'da Trump'ı geride bıraktı

ABD'de oy sayımları devam ederken 16 temsilci sayısına sahip Georgia'da Trump'ı geride bıraktı.

ABD'de yapılan seçimlerin üzerinden günler geçmesine rağmen ABD'yi 4 yıl her tarafında yönetecek yeni isim belirsizliğini koruyor. Cumhuriyetçilerin adayı ve mevcut Başkan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden aralarında süren kıyasıya mücadelede demin 270 delege sayısına ulaşamadı. Ancak Biden, seçimi önde götürüyor. Seçimin sonucunu salıncak eyaletlerin belirleyebileceği öngörülürken, Biden 16 vekil sayısına sahip Georgia'da Trump'ın önüne geçti. Sandıkların yüzde 98'inin açıldığı Georgia'da Biden 2 milyon 449 bin 580 oya ulaşırken, Donald Trump, 2 milyon 448 bin 484 oy kazandı.

Son verilere göre, Biden'ın delege sayısı 264, Trump'ın delege sayısı ise 214 oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.