Fransa’da 3’ü Türk 4 çocuğa 11 saat gözaltı

Fransa’da 3’ü Türk 4 çocuğa 11 saat gözaltı

Fransa'nın Albertville şehrinde 4 çocuğun evine polis tarafından sabahtan fazla erken saatlerde baskın düzenlendi.

Fransa'nın Albertville şehrinde 4 çocuğun evine polis tarafından sabahtan fazla erken saatlerde baskın düzenlendi. Işlem, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler ve öldürülen hoca Samuel Paty ile ilgili bir tartışmanın arkasında gerçekleştirildi. Operasyonda arasında 3 Türk çocuğun da bulunduğu aynı sınıfa dışarı giden 10 yasındaki 4 çocuk, 11 saat her tarafında gözaltında tutuldu.

Gözaltına alınan Türk çocuklardan birinin babası, orantısız baskı kullanılan operasyonu anlatarak, “Polis hemen hemen kapıyı kıracak şekilde kapıyı çaldı. Eve uzun namlulu silahlarla 10 maskeli polis girdi. 10 yasındaki kızımı uyandırıp ‘kızınızı götüreceğiz' dediler” ifadelerini kullandı. Evlerinin fotoğrafını çektiklerini anlatan baba, “Dinimizle ilgili fazla artı soru sordular, namaz kılıp kılmadığımızı sordular. Macron ve Erdoğan ilişkisi hakkında görüşlerimizi sordular” ifadelerini kullandı.

Operasyondan bir gün önce, çocukların okulda Hz Muhammed karikatürleri çizen Charlie Hebdo ve öldürülen Samuel Paty hakkında ders gördükleri öğrenildi. Çocukların suçlamalarının derste konuşulanlardan kaynaklandığını açıklayan baba "Kızımın öğretmenin öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaptığı söylüyorlar fakat kızım sadece 10 yaşında, olanlardan haberi bile değil " dedi.

Albertville polis karakolu, işlem ile ilgili data veremeyeceğini açıkladı.
Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren olayla ilgili sosyal medyada açıklamada bulundu. Eren " İslam karşıtlığı Fransa'da cinnet halinde! Tam teçhizatlı polisler erken saatlerde evlere başat yapıp, uyandırıyor. Çocuklar 11 saat alıkonuluyor. Bir zabıt zeka verilmiyor! Düşünce,vicdan,hukuk bunu kabul etmez! Takipçisiyiz! " ifadelerini kullandı.

Melike Yazır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.