
Irak Meclisi: 'PKK’nın IKBY güçlerine saldırısına ülkenin egemenliğine yapılan bir saldırıdır'
Irak Meclisi Başkanlığı tarafından yapılan yazılmış açıklamada, terör örgütü PKK'nın IKBY'nin Duhok kentine bağlı Çemanke bölgesinde IKBY Peşmerge güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.
Irak Meclisi Başkanlığı tarafından yapılan yazılmış açıklamada, terör örgütü PKK'nın IKBY'nin Duhok kentine bağlı Çemanke bölgesinde IKBY Peşmerge güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı. Saldırıyı, “Ülkenin egemenliği ve güvenlik kurumuna yapılan bir saldırı” olarak nitelendiren Irak Meclisi Başkanlığı, bu gibi saldırıların önlenmesi için IKBY hükümetini merkez hükümetle koordine içinde bulunmaya çağırdı.
Yasa dışı güçler sebebiyle IKBY'nin güvenliğini sarsacak herhangi bir eyleme müsaade edilmemesini isteyen Irak Meclisi, söz konusu bölgelerde hükümeti güvenliği sağlamaya çağırdı. Irak Meclisi, ülkedeki bütün güvenlik kurumlarını sağlamlaştırmak için hükümeti üzerine düşen görevi yapamaya ziyafet etti.
Dün Irak'ın kuzeyindeki Duhok iline ast Amadiye bölgesinde terör örgütü PKK'nın Irak Kürt Yöresel Yönetimi'ne (IKBY) tabi peşmerge güçlerine düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 birey de yaralanmıştı.
Abdulkadir Hacıoğlu
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.