İsveç'ten ABD Başkanı Biden'a tebrik mesajı

İsveç'ten ABD Başkanı Biden'a tebrik mesajı

ABD'de yapılan 59.

ABD'de yapılan 59. başkanlık seçiminin galibi Halkçı namzet Joe Biden olurken, dünya liderlerinden tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. İsveç Başbakanı Stefan Löfven Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden ve yeni Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i tebrik etti. Löfven paylaşımda, "İsveç ve ABD arasındaki mükemmel ilişkileri güçlendirmeyi ve fazla taraflılık, demokrasi ve küresel güvenlik için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum. Birlikte geleceğin işlerini oluşturmak için olumlu dönüşüme önderlik edebiliriz" ifadelerini kullandı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde de Twitter üzerinden gönderdiği tebrik mesajında, "Demokrasi, cinsiyet eşitliği, iklim değişikliğiyle uğraş, Avrupa güvenliği ve fazla taraflılık içinde birlikte yapabileceğimiz kadar ihtiyaç duyduğumda mükemmel ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi dört gözle bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

Metin Altınışık

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.